Zo moet je een cipres kweken en plaatsen

Blauwe Cipres

De cipres is een van de meest populaire haagplanten op de markt. Samen met de smaragd en laurier zie je deze plant het allermeeste in voor- en achtertuinen door heel ons land. Gek is dat niet, want de cipres heeft vele voordelen:

  • hij is winterhard
  • de cipres groeit snel
  • zijn bladeren zijn een broedplaats voor vogels
  • hij is onderhoudsarm

Als je deze voordelen op een rijtje ziet is het niet vreemd dat zoveel mensen voor de cipres kiezen. Heb je besloten ook voor deze haagplant te gaan? Leuk! Het is dan echter wel belangrijk om je van te voren goed in te lezen over hoe je deze plant moet kweken, onderhouden en in de grond plaatsen. Het is namelijk een secuur werkje dat je natuurlijk in een keer goed uit wil voeren.

gele Cipres

Planten

Voor de cipres hebt geplant, moet deze voldoende water krijgen. De kluit moet dus altijd nat zijn. Je wil niet dat de plant uitdroogt voor je hem überhaupt in de grond hebt gezet. Verwijder bovendien gras en ander onkruid uit het gebied waar je de cipres gaat planten. Je wil geen concurrentie voor jouw groene haagplant. In de volle zon is het beste voor deze plant maar de halfschaduw kan ook. 

Cipres

graaf een sleuf en vermeng een beetje compost met de bodem van de sleuf. Daar ga je de cipres in plaatsen. Let wel op: de kluit moet volledig in de sleuf passen want uiteindelijk wil je de kluit helemaal onder de aarde hebben.