Geen categorie

Welke materialen dekbedden zijn er?

Wanneer je een nieuw dekbed gaat kopen, is één van de dingen waar je op moet letten het materiaal waarvan het dekbed is gemaakt. Er zijn namelijk verschillende soorten materialen waaruit je kan kiezen. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeur. Ben je benieuwd naar de soorten materialen op de markt? Lees dan snel verder. Hieronder worden een aantal soorten materialen beschreven. Wellicht maakt het je keuze dan wat makkelijker.

Een wollen dekbed

Een wollen dekbed valt onder de categorie natuurlijke materialen, net als een kameelharen dekbed. Een wollen dekbed kan best wel zwaar aanvoelen. Er zijn mensen die dit een prettig gevoel vinden. Dit materiaal isoleert erg goed tijdens het slapen. Transpireer je vaak in de nacht? Een wollen dekbed neemt het vocht erg goed op. Je zou denken dat je het misschien erg benauwd zou krijgen onder een wollen dekbed, maar dat is juist helemaal niet zo. Een nadeel van een wollen dekbed? Je kan het helaas niet snel in de wasmachine gooien om het te wassen. Het reinigen is dus iets lastiger.

Een katoenen dekbed

Katoenen dekbedden worden vaak in de zomer gebruikt. Dit heeft te maken met het feit dat dit materiaal onder de natuurlijke materialen valt. De isolatie van een katoenen dekbed is waarschijnlijk het minst goed. Het katoen houdt hiernaast niet zoveel warmte vast waardoor het ideaal is in de zomer wanneer het erg warm is. Een katoenen dekbed is wel erg luchtig en dit betekent dat de lucht makkelijk door het dekbed heengaat. Heb je het tijdens alle seizoenen altijd warm in bed? Dan kan je een katoenen dekbed natuurlijk ook het hele jaar door gebruiken en niet alleen in de zomer.

Een donzen dekbed

Veel mensen in Nederland kiezen voor een donzen dekbed. Een donzen dekbed heeft erg veel voordelen. In een donzen dekbed zit vaak dons of veren. Zo is een dekbed ganzendons licht waardoor het dekbed lekker op je ligt en zich aanpast aan jouw lichaam. Je voelt het dekbed bijna niet tijdens het slapen. Hiernaast neemt het de vocht best wel goed op tijdens het slapen. Het nadeel van een donzen dekbed is alleen dat het na een aantal jaar minder warm wordt. Hiernaast is het belangrijk dat je het dekbed vaak lucht. Een donzen dekbed kan helaas ook niet zomaar in de wasmachine. Vaak moet je dit dekbed laten reinigen door iemand anders.

Een synthetisch dekbed

Het laatste materiaal waar een dekbed van gemaakt kan zijn, is een synthetisch dekbed. Net als een donzen dekbed is een synthetisch dekbed erg licht. Het fijne aan dit dekbed is dat deze gewassen mag worden in de wasmachine. Een synthetisch dekbed neemt alleen niet heel veel vocht op tijdens het slapen. Hierdoor kan je een beetje het gevoel krijgen dat het benauwd is. Een reden om wel voor een synthetisch dekbed te kiezen, kan de prijs zijn. Over het algemeen ligt de prijs van een synthetisch dekbed redelijk laag. Hierdoor kan je voor een paar tientjes een nieuw dekbed scoren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *