ladder
Wonen

Welke ladder heb je nodig voor welk project?

Je bent een beginnend klusser? Gefeliciteerd! Dan ben je nu ongetwijfeld je gereedschapskist aan het uitbreiden. Je bent waarschijnlijk ook aan het kijken naar andere materialen die je wellicht nodig hebt. Een ladder is bijvoorbeeld voor veel klussers onmisbaar. 

Sommige werkzaamheden moet je nu eenmaal op hoogte verrichten. Denk aan het verven van een muur maar ook bijvoorbeeld het beheren van elektriciteitsdraden van een lamp op je plafond. Sommige klussen kun je simpelweg niet bij.

hoge scharnier ladder

Ladders in alle soorten en maten

Gelukkig heeft de mensheid de ladder uitgevonden. Daarmee kunnen we op elke hoogte werkzaamheden verrichten, of het nu in huis of buitenshuis is. Er zijn echter eindeloos veel soorten ladders te koop. Je koopt ze natuurlijk niet allemaal, dus het is goed om vooraf na te denken over welke ladder je nodig hebt.

De hoogte

Hoe hoog moet je kunnen werken? Als je een muur gaat verven, heb je het vaak over een paar meter. Ga je de dakgoot schoonmaken, dan wordt het al snel vier meter of meer. Daarnaast is het ook goed om na te denken over de ondergrond waar de ladder op staat. Zet je deze op de stoep, en zijn daar wellicht hoogteverschillen? Of komt de ladder op een strakke ondergrond of misschien wel gras te staan? 

vd steen xxl

Vraag advies van deskundigen

Als je er niet uitkomt, schroom dan niet om advies te vragen. Het zou zonde zijn als je het verkeerde product koopt omdat je te trots bent om hulp te vragen. Kies daarom een goede, betrouwbare verkoper uit en vraag om zijn aanrader.