Wat je moet weten bij het inrichten van je sportschool

Je hebt net een nieuw pand gekocht waar je je sportschool in laat bouwen. Je weet nog niet precies wat je precies nodig hebt en wilt aanschaffen. Hieronder lees je wat je als basis in je sportschool nodig hebt.

Sportvloer

Voordat je aan apparaten, accessoires en loungeruimtes denkt is het belangrijk een goede sportvloer te hebben. Weet je nog niet precies wat voor sportvloer je nodig hebt en of dit per ruimte verschilt? Kijk eens op https://www.vekavloeren.nl/. Je kunt hier om advies vragen voor de juiste sportvloeren en daarnaast kun je gelijk de bestelling plaatsen en de vloer laten leggen.

Veiligheid

Ook is het belangrijk dat je sportschool goed beveiligd is. Om deze reden dien je een goed alarmsysteem aan te schaffen. Wil je ook camera’s plaatsen? Lees je eerst goed in over het plaatsen van camera’s in openbare ruimtes. Dit mag namelijk niet overal.

Tech

Zorg ervoor genoeg schermen op te hangen in je sportschool. Kijk eerst wat elke ruimte wordt en ga daarna aan de slag met het aanschaffen van elektronica. Vergeet geen kassa, laptops en computers voor de balie en je personeel. Daarnaast heb je ook pasjes en een pasjessysteem nodig. Denk ook goed na wat voor pasjessysteem je wilt gebruiken en hoe je het abonnement wilt aanbieden. Kunnen mensen naar binnen lopen en ter plekke een abonnement aanschaffen of moet er van tevoren een afspraak ingepland worden?

Apparaten

Weet je hoe je elke ruimte kan inrichten? Dan is de volgende stap het aanschaffen van de juiste apparatuur. Let goed op de grootte van de ruimte en de grootte van de toestellen. Is het een kleine sportschool en wil je je vooral focussen op krachttraining? Dan is het niet handig de ruimte voor 80% te vullen met cardio toestellen.

Veel plezier en succes met je nieuwe sportschool!