Geen categorie

Waar moet je rekening mee houden bij badkamerverlichting?

Of de badkamer nu een oase is of een drukbezochte kamer dankzij de kinderen, één ding is hoe dan ook consistent: je hebt goede verlichting nodig. Dat gezegd hebbende, het effectief verlichten van een badkamer kan lastig zijn. Kleine kamers en krappe ruimtes kunnen het een uitdaging maken als het gaat om het plaatsen van schansen, plafondlampen en zelfs lichtschakelaars. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de badkamer een verscheidenheid aan taken moet kunnen uitvoeren die verschillende soorten verlichting vereisen. Overweldigd voelen? Maak je geen zorgen, Lampenhuis kan je helpen! Hier zijn fouten in de badkamerverlichting die u moet vermijden.

Het is gemakkelijk te denken dat een enkel plafondlampje of een enkele schans boven de spiegel voldoende is om een ​​kleine badkamer te verlichten. Maar zelfs als de ruimte klein is, is een enkele lamp vaak niet voldoende. Highlight lampen kunnen hierbij helpen!

Een lamp in het midden van de kamer bevindt zich bijvoorbeeld niet op een goede locatie om schaduwvrije taakverlichting bij de spiegel te bieden, waardoor bepaalde taken moeilijk worden zoals scheren en make-up aanbrengen. Aan de andere kant kan een schans boven de spiegel uitstekende taakverlichting bieden, maar het kan zijn dat deze niet genoeg omgevingslicht in de douche geeft zodra het door het douchegordijn filtert.

Je kunt deze fout vermijden door de verlichting in lagen te leggen. Simpel gezegd, gelaagde verlichting omvat het gebruik van meerdere soorten verlichting om een ​​goed verlichte en evenwichtige ruimte te creëren. Denk aan omgevingsverlichting voor algehele verlichting zoals taakverlichting voor specifieke gebieden bijvoorbeeld schansen aan weerszijden van de spiegel boven de gootsteen en accentverlichting voor interessegebieden zoals de mozaïektegel in jouw bad. 

Belangrijke zorg ervoor dat een armatuur in een douche op een natte locatie wordt vermeld. Houd er echter rekening mee dat dit armatuur mogelijk niet geschikt is voor een stoomdouche. Als je een stoomdouche hebt, zoek dan naar armaturen die specifiek voor die toepassing worden aanbevolen.

Meer tips voor badkamerverlichting nodig? Denk eens aan Highlight lampen.

We hebben een verscheidenheid aan badkamerverlichtingsarmaturen in de webshop van Lampenhuis geeft meer tips waarmee je rekening moet houden bij het selecteren van de juiste  verlichting voor jouw badkamer!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *