Voordelen van het gebruik van massief houten panelen

Massief houten panelen zijn zeer nuttig voor zowel industriële als residentiële doeleinden. Terwijl de fabricage van massief houten panelen vroeger een kostbare aangelegenheid was, kunnen tegenwoordig massief houten panelen tegen redelijke prijzen en tegen verbazingwekkende prijzen worden gekocht. De reden is de enorme concurrentie op dit gebied en ook de toenemende vraag naar de producten. Massief houten panelen hebben een unieke kwaliteit. In tegenstelling tot papieren panelen of geperste houten panelen, vervormen massief houten panelen niet bij blootstelling aan hoge temperaturen. Massief houten panelen worden vervaardigd op basis van één- of meerlaagse constructie.

Industrieën kopen liever massief houten panelen

De meeste industrieën kopen liever massief houten panelen omdat ze duurzamer zijn en beter presteren dan gelamineerde panelen. In termen van esthetische waarde hebben zowel gelamineerde als massief houten panelen hun eigen kenmerken. Gelamineerde panelen hebben de neiging om de indruk te wekken van dun of vormloos materiaal, terwijl massief hout een zeer elegante en gestructureerde uitstraling geeft. Ook kunnen zowel massieve als gelamineerde houten lambrisering in de gewenste kleur en patroon worden geverfd. Het schilderen van de massief houten lambrisering vereist echter vakkennis en kan de verstrekte garantie ongeldig maken. Sommige massief houten panelen bevatten geen beschermende was of vernis, waardoor vocht in de panelen kan sijpelen en rot of schimmel kan veroorzaken. Om dit probleem aan te pakken, hebben fabrikanten een vochtbarrière-vloeistofpaneel bedacht.

De aankoop van panelen

Bij de aankoop van de panelen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze 100% ovengedroogd zijn om te voorkomen dat er lucht of vocht binnendringt. Het drogen in de oven is een zeer effectieve methode om ervoor te zorgen dat het oppervlak van het paneel volledig glad en gelijkmatig wordt gecoat. Een andere optie is om ze voorbewerkt te krijgen. Vooraf afgewerkte massief houten panelen kunnen worden geverfd en als de verf droogt, pelt deze automatisch af om het natuurlijke hout eronder bloot te leggen. Wel is het belangrijk om na te gaan of de voorgelakte panelen geïmpregneerd zijn als gevolg van blootstelling aan overmatige hitte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *