Voordelen van een PVC vloer

Wanneer je een woning gaat inrichten is het belangrijk dat je goed nadenkt over veel verschillende aspecten. Welke huisstijl ga je aanhouden? En welke kleuren ga je in de woning gebruiken? Dit zijn belangrijke dingen om over na te denken. Ook is het belangrijk om na te denken over welke vloersoort je in de woning aan wilt leggen. Vloeren zijn namelijk een flinke investering die je niet zo 1, 2, 3, weer kan aanpassen. Om te weten welke vloersoort goed bij jou past, is het handig om de verschillende vloersoorten te gaan vergelijken. Om je op weg te helpen zal ik in dit artikel de voor- en nadelen van de PVC vloeren met je doornemen.

Voordelen

De PVC vloeren hebben een paar handige voordelen. PVC vloeren worden gezien als de namaak versie van de houten vloeren. Echter zijn ze zo goed nagemaakt dat ze bijna niet meer van de originele houten vloeren zijn te onderscheiden. De uitstraling van de mooie PVC vloeren kan je dus zeker als voordeel zien. Maar naast dat deze vloeren op houten vloeren lijken, hebben ze wat extra voordelen. Zo is een PVC vloer waterafstotend en hierdoor enorm makkelijk schoon te houden. De vloeren worden dan ook gezien als de meest hygiënische vloeren die er te vinden zijn. Verder is de vloersoort enorm stevig. PVC is een stevig materiaal die jarenlang mee gaat en moeilijk te beschadigen is. Het is dan ook de ideale vloersoort voor een nieuwe woning.

Nadelen

Ook de PVC vloeren hebben een paar kleine nadelen. Het grootste nadeel is eigenlijk dat de vloeren relatief duur zijn als je ze vergelijkt met andere vloersoorten. Doordat ze lang mee gaan is het de investering zeker waard, maar niet iedereen wil meteen zo veel neerleggen voor een vloer. Ten slotte zijn de vloeren niet zo uniek als de houten vloeren, simpelweg doordat deze vloeren niet van natuurproducten worden gemaakt.