Vloerverwarming, doen of laten

Zowel in nieuwbouw- als in bestaande woningen wordt er steeds meer gekozen voor vloerverwarming. Er zijn verschillende soorten vloerverwarming en alle varianten hebben hun eigen voordelen. Daarnaast zijn bepaalde systemen beter geschikt voor jouw gewenste woonsituatie dan anderen. Ga dus eerst op onderzoek uit voordat je tot aanschaf overgaat, zodat jij de passende manier van verwarmen kiest voor jouw woning. 

Elektrische vloerverwarming

Als eerste is er de mogelijkheid om te kiezen voor elektrische vloerverwarming. Deze elektrische variant kent verschillende voordelen. Zo is deze manier van verwarmen volledig onderhoudsvrij en eenvoudig in gebruik. Daarnaast biedt het comfortabele warmte tegen lage aanschafkosten, wat dus zowel een voordeel is voor jouw woning als voor de portemonnee. Zorg er altijd voor dat het verwarmingssysteem van hoogwaardige en duurzame kwaliteit is, zodat je ook echt optimaal kunt genieten van de voordelen van elektrische verwarming. Hierbij kun je kiezen voor de producten van MAGNUM die geschikt zijn voor zowel grote als kleine ruimtes. Daarnaast heb je de producten van e-HEAT, die ook verkrijgbaar zijn in complete sets. Deze systemen zijn kwalitatief erg goed. Daarnaast worden deze systemen steeds meer energiezuinig, waardoor het verwarmen ook nog eens bijdraagt aan het klimaat. Goed om te weten is dat elektrisch verwarmen niet alleen mogelijk is door middel van vloerverwarming, maar dat het ook nog andere mogelijkheden van toepassing heeft, zoals wandverwarming, spiegelverwarming en plafondverwarming. 

Watergedragen manier van verwarmen

Daarnaast zijn er watergedragen systemen voor vloerverwarming. Dit systeem wordt ook wel een CV-vloerverwarmingssysteem genoemd. Ook dit systeem kent verschillende voordelen. Het watergedragen systeem is beter voor het klimaat, energiebesparend en ruimtebesparend. Daarnaast is het heel hygiënische manier van verwarmen. Net als de elektrische verwarming, biedt ook deze manier van verwarmen comfortabele warmte. De verwarming in de vloer op basis van water wordt eenvoudig aangelegd door het verwerken van verwarmingsbuizen in de vloer. Dit kan in een reeds bestaande vloer worden gedaan door middel van infrezen, maar het kan ook aangebracht worden in een nieuwe dekvloer door het te bevestigen op geïsoleerde noppenplaten of door knopen op stalen te zetten. Het systeem met de verwarmingsbuizen wordt vervolgens via een verdeler aangesloten op een CV-installatie, stadsverwarming of op een waterpomp. Vervolgens wordt het water over de vloer verdeeld, waardoor de gehele ruimte wordt verwarmd.

Voordelen van verwarming in vloer 

Vloerverwarming kent veel voordelen. Zo hoef je met verwarming in de vloer veel minder te verwarmen tot hoge temperaturen. Bij traditionele wandradiatoren, is het soms nodig om te temperatuur flink te verhogen zodat het warm wordt in huis. Bij vloerverwarming is dit niet nodig. Er wordt gebruik gemaakt van lage temperaturen tot maximaal 40 graden Celsius. Daarnaast zorgt het verwarmen via de vloer ervoor dat er een veel groter oppervlakte wordt verwarmd dan bij een wandradiator. Er wordt per vierkante meter veel minder warmte afgegeven, maar er ontstaat alsnog een aangename temperatuur in de ruimte. Al deze voordelen zijn zowel van toepassing bij het elektrisch verwarmen als bij het verwarmen via de watergedragen systemen. Welke manier van verwarmen je kiest, is geheel afhankelijk van jouw wensen en van jouw woonsituatie. Voor meer informatie over verwarming in de vloer kun je terecht bij de Vloerverwarming Store

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *