Verhuizen met bubbeltjesplastic

Ben jij van plan binnenkort te gaan verhuizen? We kennen de problemen allemaal wel. Spullen inpakken, verhuizen, klussen, uitpakken, inrichten, etc. Verhuizen gaat vaak samen met enorm veel geld uitgeven, dus ook je portemonnee gaat het niet leuk vinden. Wie al een tijdje op zichzelf woont beschikt waarschijnlijk al over een behoorlijke inboedel, veel inpakwerk dus. Als je bij je ouders weg gaat, dan heb je waarschijnlijk een stuk minder spullen. Alles over verhuizen lees je vandaag in mijn blog.

 

Een nieuwe woning zoeken

De eerste stap in het proces van verhuizen is natuurlijk het vinden van een woning. Als je gaat studeren is dat misschien een simpel kamertje, maar als je gaat samenwonen zoek je misschien een appartement of een huis. Voor veel mensen is het kiezen van een woning een langdurige zoektocht. Dit heeft te maken met het lange termijn plan. Als je eenmaal gevonden hebt wat je zoekt, dan is de keuze snel gemaakt. Het gevoel speelt een ontzettend belangrijke rol.

Inpakken

Huis gevonden? Dan begint het grote inpakwerk. Je leeft toe naar de datum waarop je de sleutels gaat krijgen. Je wilt zo goed mogelijk voorbereiden zodat je zo min mogelijk stress krijgt rond die datum. Inpakken van kwetsbare spullen kun je het beste doen met bubbeltjesplastic. Als het dan per ongeluk tijdens de verhuizing valt, dan blijft het zeker beschermd. Bubbeltjesplastic is hier dus een uitstekende uitvinding voor en geef je in ieder geval altijd bescherming. 

Klussen

Het is het eerste wat je gaat doen als je naar binnen mag, klussen. Het is wel handig om het grote werk eerst te doen, voordat je spullen gaat verhuizen. Soms kan je niet anders, omdat je het andere huis uit moet. Probeer het dan strategisch aan te pakken. Per huis verschilt het natuurlijk ook wat je moet doen. Sommige huizen hebben enorm veel kluswerk te verichten. Denk aan plafond witten, vloer leggen, muren verven, muren behangen, keuken verbouwen, badkamer verbouwen, lampen installeren, kabels leggen, elektriciteit aansluitingen, etc. Als je in nieuwbouw gaat wonen kan ik je verzekeren, meer kluswerk ga je niet krijgen.

Uitpakken

Het klussen is klaar, eindelijk. Je mag spullen uitpakken en gaan inrichten. Gelukkig heb je met het bubbeltjesplastic er voor gezorgd dat alle spullen onbeschadigd zijn gebleven. Er rest je nog maar 1 ding, lekker genieten van je nieuwe woning!