Verhuistips vindt je hier

Ga je naar een andere woning verhuizen? Er komt een hoop kijken bij een verhuizing. Denk hierbij aan het verzamelen van al de spullen die verhuisd moeten worden. Ook moet je denken aan alles wat je eventueel weg wilt gooien.

Verder moet je vervoer regelen om de hele boel mee te nemen naar het nieuwe huis. Er zijn dus zeker wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je van woonplek gaat wisselen. In deze blog geef ik een aantal tips voor wanneer je gaat verhuizen.

Inventariseren

Het is van belang om goed te kijken naar wat er precies allemaal mee moet naar het nieuwe huis. Vaak kom je er bij een verhuizing achter hoeveel rommel je eigenlijk in huis of in de schuur hebt liggen. Daarom is mijn tip om goed te scheiden wat er mee moet naar het nieuwe huis en wat er eventueel weggegooid of verkocht moet worden. 

Je kunt bijvoorbeeld 1 kamer of ruimte vullen met dingen die weg moeten en een andere ruimte met spullen die je gaat verhuizen. Zo krijg je een goed inzicht in hoeveel je mee gaat nemen. Zo weet je ook meteen hoeveel verhuisdozen je moet kopen. Je kunt tegenwoordig ook online dozen bestellen, heel handig. Zorg ervoor dat je altijd wat meer dozen koopt dan je denkt nodig te hebben, beter te veel dan te weinig.

Transport regelen

Zodra je inventarisatie compleet is en je alles hebt ingepakt in dozen kun je het transport regelen. Afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je meeneemt naar de verhuis bestemming, kun je gaan kijken naar vervoer. Mocht het om een paar dozen en enkele meubels gaan, kun je het beste kijken of dit met de eigen auto lukt. Eventueel kun je hiervoor ook een klein bestelbusje voor huren. 

Gaat het om een grote verhuizing van vele meubels en andere spullen? Dan kun je misschien beter een verhuisbedrijf inhuren. Er gaat namelijk veel tijd in zitten om met een bestelbusje tientallen keren op en neer te rijden. Tenzij je een rijbewijs hebt waarmee je met een grotere vrachtwagen mag rijden, dan kun je het natuurlijk zelf doen. Of misschien ken je wel iemand met zo’n rijbewijs. Dan kun je een vrachtwagen huren en scheelt dit je weer wat geld.

Verder moet je ook nog regelen dat het grofvuil bij je oude huis wordt opgehaald, zo ben je direct van je oude meubilair af. Ook kan ik je als tip meegeven dat het altijd langer gaat duren dan je verwacht, neem dus goed de tijd ervoor. Succes!