Tuin

Tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn het hele jaar door op de markt, maar pas nu, op de warme, lange zomerdagen, hebben we zin om lekker buiten neer te zetten. Ontdek de beste tips om het het beste te doen. Vind inspiratie voor tuinen, balkons, terrassen, daktuinen of achtertuinen. In de zomer wordt er veel buiten geleefd. We richten de buitenlucht net zo gezellig, comfortabel en mooi in als in huis. Maar alles is gemakkelijker, spontaner en meer ontspannen. Overal kan een buitenoase worden gecreëerd. Of je nu een klein balkon of een grote tuin hebt, stel de beschikbare ruimte zo in dat je er gebruik van kunt maken. 

Wil je zo vaak mogelijk vrienden uitnodigen, grote maaltijden of barbecues organiseren? Of ben je blij met een goed boek en een beetje tijd voor jezelf? Als je weet wat je het liefst buiten doet, kun je beginnen met het opzetten ervan. 

Eten in de buitenlucht 

Als je ruimte hebt, kies je voor een grote tafel. Omdat feesten en eten in de buitenlucht de beste manier is om een ​​ongecompliceerde, gelukkige tijd door te brengen met een grote familie of veel vrienden. Zorg ervoor dat je tafel onder een afdak staat of dat je een soort zonwering creëert. In de tuin kan dit onder bomen gebeuren, op terrassen kun je de overdekte plekken kiezen, grote parasols neerzetten of een zomerdak bouwen. Omdat je niet wilt eten en drinken onder de brandende, hete zon. Heb je maar een kleine ruimte beschikbaar, kies dan voor klaptafels of bistrotafels. Ontbijt op het balkon of een aperitief bij zonsondergang zijn ook kleine vakanties. 

Let op de kleine dingen 

Als je de grote tavolata of de kleine bistrotafel zet, doe dan geen papieren bekers en papieren servetten. Deze geven de verjaardag van een kind of kampeersfeer weer en zijn niet bijzonder stijlvol. Dek af met mooie keramische schalen, mooie glazen en karaffen en met tafelkleden of sets en stoffen servetten. Tussen de maaltijden door kan er een grote lantaarn of een fruitschaal op tafel staan. Bloempotten met planten of manden zijn ook geschikt om tafels gezellig te maken als je niet aan het eten bent. Buiten eten is meer ontspannen dan binnen. Dingen kunnen dus onbekend en persoonlijk overkomen. Serveer dus gegrilde gerechten in kommen, salade in grote glazen of een koude soep in een kopje. Rust de stoelen uit met zachte kussens en versier ze met bloemen, fruit en lantaarns. 

Leef, en ontspan

Wat u altijd en overal buiten kunt doen, is ontspannen. Voor sommigen is een deken op het gazon voldoende, anderen willen een hele woonkamer. Er zijn genoeg tuinmeubelen en bijpassende accessoires voor. Persoonlijk vind ik een rieten stoel altijd een goed idee. Hij past individueel op het balkon of kan in groepen worden gecombineerd met andere rieten meubels. Rieten meubels kunnen ook in het appartement plaats vinden en daar een beetje zomersfeer creëren. Ze zijn licht en kunnen gemakkelijk op verschillende favoriete plekken worden geplaatst. 

De woonkamer buiten 

Wie ruimte heeft op een veranda, een zitje, een terras of in de tuin kan een hele zithoek neerzetten. Veel tuinmeubelen zijn modulair opgebouwd. Dit houdt in dat een bank vergroot kan worden met verschillende elementen of zo geplaatst kan worden dat individuele stoelen en bank naar elkaar toe kunnen kijken. Wat in de woninginrichting een taboe is geworden, namelijk het kiezen van hele meubelgroepen uit een assortiment, is erg populair bij tuinmeubelen. Dat heeft te maken met het feit dat je niet veel andere meubels in de tuin hebt en ook weinig architectuur. De natuur is de hoofdrolspeler, het meubilair staat op de achtergrond. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *