Trends in de printermarkt in 2020

Hoewel de coronaviruspandemie de branche heeft ontwricht, zijn er volop mogelijkheden op het gebied van thuiswerkapparaten, managed print services en app-gebaseerde workflows. In dit artikel delen we een aantal belangrijke trends die nu spelen in de printermarkt!

Aanpassen aan afdruk

Hoewel de grafische industrie de afgelopen jaren niet onbekend is geweest met de uitdagingen, heeft de komst van de COVID-19-pandemie het beeld aanzienlijk veranderd. De gevolgen voor de sector varieerden tot dusver van een duikvlucht in kantoorafdrukken als gevolg van de wijdverbreide verschuiving van thuis naar huis tot de ontbinding van het overnamebod van Xerox op concurrent HP Inc. De verkoop van apparatuur en servicemogelijkheden is waarschijnlijk op in grote mate vasthouden. Sommigen zijn van mening dat de bredere acceptatie van thuiswerken nieuwe kansen creëert in de printmarkt, met een groter belang bij het printen in thuiskantoren. En zodra de economie weer opengaat, staan ​​printleveranciers ook klaar om te blijven werken om hun hardware te stimuleren en de verkoop te voorzien van vernieuwde bedrijfsmodellen en innovaties zoals hervulbare cartridges en apps op het apparaat.

Onzekere tijden voor afdrukken op kantoor

In Noord-Amerika is het printen in kantoren tot stilstand gekomen, omdat talloze bedrijven zijn overgestapt op thuiswerken. Ongeacht hoe de situatie evolueert, de gemiddelde maandelijkse printvolumes voor 2020 zullen afnemen, omdat die apparatuur op kantoor niet wordt gebruikt. En thuis druk je gewoon niet zoveel als je zou kunnen als je op kantoor bent. Hoewel de tijdlijn voor terugkeer naar kantoor onzeker is, moet de grafische industrie zich mogelijk schrap zetten voor aanhoudende veranderingen in de hoeveelheid kantoorafdrukken die plaatsvindt. De verschuiving naar thuiswerken kan ertoe leiden dat veel werknemers zich meer op hun gemak voelen bij het bekijken van informatie op een monitor die ze eerder hadden afgedrukt.

 

Focus op apparaten voor het MKB

Sommige topspelers in de branche zijn druk bezig geweest om meer zaken binnen te halen van kleine en middelgrote bedrijven. Bij HP brengt het bedrijf ondertussen het concept van hervulbare cartridges naar laserprinters voor het MKB met de nieuwe HP Neverstop Laser. Zodra de printer geen toner meer heeft, kunnen gebruikers de cartridge eenvoudig bijvullen door een toner-herlaadkit aan te schaffen, wat het gedoe met printen voor kleine bedrijven vereenvoudigt, aldus HP. Bekijk ook deze HP 364 XL cartridges van de allerbeste kwaliteit. En bij Brother is de MFC-J5945DW van het bedrijf ook gespecialiseerd in het aanbieden van vereenvoudigd beheer van afdrukbenodigdheden voor kleine bedrijven. Het alles-in-één apparaat bevat tot wel een heel jaar aan inkt in de doos, terwijl de cartridges ook gemakkelijk te plaatsen zijn en hoge paginavolumes bieden.