Toch nog genieten van lekker eten tijdens de coronacrisis

Bij het begin van ieder jaar hebben we een heel aantal goede voornemens en plannen om dit écht ons jaar te maken. Hoewel veel goede voornemens al na enkele maanden in duigen vallen, is het dit jaar wel te verdedigen. Het Covid-19 virus heeft in korte tijd al onze plannen voor 2020 in het water laten vallen.  

Waar we eerst nog uitkeken naar een nieuw festivalseizoen, zitten we momenteel aan huis gekluisterd. Dat zorgt er niet alleen voor dat veel plannen uitgesteld worden, maar ook dat de mentale gezondheid achteruit gaat. Mensen voelen zich angstig, hebben zorgen over de toekomst en missen hun ‘gewone’ leventje. Daarom is het juist nu ontzettend belangrijk om nieuwe plannen te maken en van het nieuwe leven toch nog een feestje te maken. Lekker eten hoort daar natuurlijk bij. Maar hoe doe je dat als de restaurants volledig niet op volle capaciteit kunnen draaien? In dit artikel geven we enkele tips. 

Leer nieuwe recepten 

Hoewel de coronacrisis natuurlijk een enorme impact op ons dagelijkse leven heeft, zien sommige mensen ook een aantal voordelen. Zo beschikken we plotseling over meer tijd met ons gezin en kunnen we ons richten op oude hobby’s. De enorme drukte van de alledaagse dag is in één klap tot stilstand gekomen. Probeer daarom ook zoveel mogelijk de zonnige kanten te zien. Schotel jezelf niet iedere avond een snelle makkelijke maaltijd voor, maar neem echt eens de tijd om nieuwe recepten te leren en meer tijd in de keuken te besteden. Pak je oude hobby op. Zoek inspiratie online en experimenteer er op los. Koken kan je niet alleen heel veel plezier brengen, maar zorgt er ook nog eens voor dat je goed voor jezelf blijft zorgen. Iets wat juist in deze tijd zo belangrijk is. 

Steun de lokale horeca 

Veel mensen zijn hard geraakt door de coronacrisis. De horecaondernemers behoren echter tot de groep die misschien wel de meeste tegenslagen te verduren hebben gekregen. Zij zagen in half maart plotseling een zeer zwart toekomstbeeld voor zich. Ze moesten de deuren sluiten en er was ook nog eens weinig perspectief op verbetering. Inmiddels durven we langzaam te dromen over versoepelingen, maar ook dan zullen de meeste restaurants nog niet de volle capaciteit kunnen benutten. Om het omzetverlies zoveel mogelijk te beperken hebben veel ondernemers inmiddels een bezorg- en afhaalservice opgestart. Dit geeft jou de mogelijkheid om niet alleen van lekker eten te genieten, maar ook nog eens de lokale horeca een steuntje in de rug te geven. Wat eten we vanavond via butlon? Mogelijkheden genoeg! 

Restaurantgevoel in eigen huis 

We missen onze normale uitstapjes. Zeker wanneer je gewend was om regelmatig uit eten te gaan, kan het best lastig zijn dat dit nu niet mogelijk is. Gelukkig kun je ook thuis dat ultieme restaurantgevoel ervaren. 

Leg de kinderen daarom eens vroeg op bed, zet een muziekje op en kleed de tafel leuk aan. Even online eten bestellen via Butlon en je beschikt ook nog eens over de lekkerste gerechten van jouw favoriete eettent. Telefoons aan de kant, kaarsjes aan en genieten maar!