Wonen

Tips voor startende huizenkopers

Denk je erover om je eerste huis te kopen? Het kopen van een huis kan een tijdrovend en verwarrend proces zijn, maar laat je daar niet door intimideren. We hebben een aantal tips en hulpmiddelen voor het kopen van een eerste huis samengesteld om je te helpen je doel van huisbezit te bereiken.

Weet hoeveel je je kunt veroorloven.

Een volledig inzicht in je budget kan je helpen om ervoor te zorgen dat je je gezin niet in gevaar brengt als de markt verandert, dus je kunt het beste je financiën op orde krijgen voordat je op huizenjacht gaat. Bepaal hoeveel je je kunt veroorloven op basis van je huidige inkomen, besparingen, maandelijkse hypotheekbetalingen en of je geld kunt opzijzetten voor sluitingskosten. Houd vervolgens rekening met extra kosten zoals onroerendezaakbelasting, verzekering van de huiseigenaar en onderhoud.

Neem de tijd om te zoeken naar woningen op de juiste locatie.

Als eerste woningkoper wil je er zeker van zijn dat je een huis in de juiste buurt voor jou en je gezin overweegt. Door de tijd te nemen om de wijken te verkennen waar je wilt wonen, kun je bepalen of je je een huis in de buurt kunt veroorloven en welke wijk de beste scholen heeft. Bekijk de buurten in de buurt van de woonmogelijkheden die je al hebt uitgesloten en zoek woningen die ook nog eens relatief goedkoop zijn en binnen je budget vallen.

Bepaal het type woning dat je wilt.

Als je je budget hebt bepaald en je wijk gevonden, dan kun je bepalen hoe je je geld het beste kunt besteden. Hoewel sommige beginnende huizenkopers de voorkeur geven aan nieuwbouw, kun je, als je een langere tijdshorizon hebt voor het bezit van een huis, overwegen om een tweedehandswoning te kopen. Oudere huizen kunnen weliswaar duurder zijn, maar ze kunnen in betere staat zijn en gemakkelijker te repareren, vooral als je voor het eerst een huis koopt.

Zorg dat je een bouwtechnische keuring krijgt.

Voordat je een woning koopt, moet je een bouwkundige keuring aanvragen om er zeker van te zijn dat de woning veilig is en aan je behoeften voldoet. Dit is ook een goede gelegenheid om eventuele reparaties of woningverbeteringsprojecten die je voor je nieuwe woning hebt gepland, preventief aan te pakken. Dit zal ervoor zorgen dat de woning uitstekend bij je past en dat je met een gerust hart weet dat je in de toekomst genoeg geld hebt om in de behoeften van je huis te voorzien.

Bron: https://www.seivda.nl/

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *