Stalen deuren of steellook binnendeur?

steellook binnendeur

Wanneer jij je huis gaat inrichten kies je vaak voor een bepaalde stijl. Dat kan zijn landelijk, industrieel, minimalistisch etc. Wanneer je kiest voor een minimalistisch of industriële stijl dan past daar goed een steellook binnendeur of stalen deur bij. Dit is een grote stalen deur ingelegd met glas. Wanneer je kiest voor een hoge kwaliteit stalen dan moet je letten op enkele kenmerken.

  • Een goede kwaliteit stalen deur is gemaakt van echt staal, sommige worden verkocht als stalen deuren maakt blijkt geen echt staal te zijn.
  • Het stalen frame is aan elkaar gelast maar de naden zijn niet tot nauwelijks zichtbaar. Gelaste naden duidt op een sterke constructie en een nette afwerking duidt op kwaliteit en souplesse. 
  • Het gebruik van meerdere glasplaten van minimaal 7 mm veiligheidsglas. Hierdoor zorg je dat het glas niet snel kapot zal gaan, en wanneer dit toch gebeurt valt het in duizenden stukjes op de grond en is er geen kans op vliegend glas waardoor iemand gewond kan raken
steellook binnendeur

Verschil steellook binnendeur of stalen deur

Bouten Kozijnen & Geveltechniek adviseert het gebruik van steellook deuren. Dit is een alternatief op stalen deuren zoals deze vroeger vaak gebruikt werden in de industrie of fabrieken. Een steellook binnendeur is een stuk goedkoper dan echt staal en beter isoleert dan echt staal. Aluminium wordt gebruikt als vervanging van het staal en wordt ingelegd met glas voor een industriële look. Wanneer je een steellook binnendeur wilt aanschaffen dan moet je al snel rekenen op hogere kosten dan wanneer je kiest voor een houten of glazen deur. Dit komt omdat de materialen nou eenmaal duurder zijn dan hout of alleen glas. Ook moet je er rekening mee houden dat steellook binnendeuren vaak groter zijn en dus ook in grotere huizen komen. Een gemiddelde steellook binnendeur zit rond de €2500.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *