traagschuimtopper slaapt heerlijk
Wonen

Slaap je beter op een matras met topper?

Toppers zien we steeds vaker in de winkels liggen. Maar zorgt een topper 160×200 of een topper 180×200 er echt wel voor dat je beter slaapt? In dit artikel leggen wij je hier meer over uit.

PerfectRookie Schuim Matrassen

Verhoogd slaapcomfort

Als je matras al prima ligt, heb je op zich geen topper nodig voor een verhoogd slaapcomfort. Maar als je je matras iets te zacht of te hard vindt, kan een topper je slaapcomfort wel verhogen. Kies dan voor een zachtere of juist een iets hardere topper.

Een topper verhoogt je slaapcomfort niet als je matras doorgezakt of versleten is. Tenminste, het ligt waarschijnlijk wel iets beter, maar je verhelpt het probleem hier niet mee. Het is dan aan te raden om een volledig nieuw matras te kopen.

Andere voordelen van een topper

Een topper kan niet alleen je slaapcomfort verbeteren; het heeft ook andere voordelen. Zo kun je met een topper bijvoorbeeld de geul tussen twee eenpersoonsbedden minder maken. Wat ook ideaal is aan een topper is dat de ijk kleiner is dan die van een matras. Je kunt dit er makkelijker afhalen en in de wasmachine wassen.


Als laatste beschermt een topper het onderliggende matras. Hierdoor verslijt dit matras minder snel en zo verleng je dus de levensduur. Meer informatie hierover is te vinden bij de Perfecthomeshop.eu.

perfect matras

Nadeel van een topper

Helaas heeft een topper niet alleen voordelen. Het nadeel van een topper is dat een matras waarop een topper ligt minder goed ventileren. Hierdoor kan zich vocht in het matras gaan ophopen en op den duur kan het gaan schimmelen.