Restyle jouw slaapkamer

Dag is dag uit slaap je (als het goed is) in dezelfde slaapkamer. Het is dan ook niet gek dat je deze na een aantal jaren helemaal zat wordt. Het afgelopen jaar hebben we meer thuis gezeten, waardoor je des te duidelijker krijgt wat je in je huis irriteert. In deze blog bespreek ik hoe je jouw slaapkamer een nieuwe uitstraling kan geven.

Het bed

Het bed is natuurlijk het belangrijkste onderdeel aan jouw slaapkamer. De positionering van het bed heeft zodoende een grote impact op de uitstraling van de kamer. Kijk een of je een andere indeling kan maken door het bed in een andere positie te zetten. Hou hierbij wel rekening met ramen en het feit dat je naast je bed wilt kunnen lopen. Een nieuw bed kost veel geld, maar dit is in veel gevallen niet nodig om een groot verschil te maken. Heb je je bed echter al een lange tijd, dan is het misschien wel verstandig om het matras te wisselen. Een matras heeft een grote impact op jouw slaap en slaap is heel belangrijk om de dag goed door te komen. Een goed matras hoeft niet veel te kosten en gaat vele jaren mee. Zo heeft een pocketvering matras een lange levensduur.  

De kleuren

De kleuren die in de slaapkamer aanwezig zijn bepalen ook de sfeer van de kamer. Het verven of behangen van de slaapkamer kan veel tijd kosten en daar zit niet iedereen op te wachten. De kleuren kunnen echter ook veranderd worden door minder tijdsintensieve aanpassingen. Zo kan je met een opvallend dekbedovertrek al de hele kamer een andere sfeer geven. Ook het aanbrengen van een kleed of het veranderen van de gordijnen maken een grote impact op het uiterlijk van jouw slaapkamer. Wil je ook de uren aanpakken? Vraag dan bij de bouwmarkt eerst om wat test strips zodat je thuis goed de kleur kan bepalen. Er is namelijk niets zo irritant als ergens veel moeite in stoppen en vervolgens niet tevreden zijn met het eindresultaat om het weer overnieuw te moeten doen. Zijn de kleuren in jouw slaapkamer wel naar jouw smaak, maar mist er toch iets? Probeer dan door middel van een schilderij of een aantal groot geprinte (vakantie)foto’s de kamer meer sfeer te geven. Ook het veranderen van de lamp heeft een grote impact op de kamer. Vind je de lamp nog leuk, kies er dan bijvoorbeeld voor om een smart gloeilamp te kopen. Hiermee kan je zelf de kleur van het licht bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *