Wonen

New home en alles wat daarbij komt kijken

Niets is zo leuk en spannend tegelijk als een nieuw huis. Verhuizen naar een nieuwe woning is het uitgelezen moment om na te denken over in welke style je verder wilt gaan. Eigenlijk kun je een nieuw huis zien als een frisse start, waarbij je alles opnieuw kan doen en je leven naar jouw smaak kan vormgeven. Dit zijn natuurlijk de meest opwindende aspecten van een verhuizing naar een nieuwe woning. Echter, verhuizen kan ook veel stress met zich meebrengen. Enorm veel keuzes moeten worden gemaakt, grote aankopen moeten worden gedaan en er moet van alles geregeld worden. In deze blog helpen wij jou een handje op weg naar een zo soepel mogelijke transitie van je oude woning naar je nieuwe paleisje. Lees snel verder en ontdek wat je allemaal moet regelen!

Contracten regelen

Een nieuw huis begint natuurlijk met een flinke stapel papierwerk. Als je gaat verhuizen naar een koopwoning, dan wil je natuurlijk zeker weten dat je koopcontract in orde is en de hypotheek is afgesloten. Ga je verhuizen naar een huurwoning? Dan teken je het huurcontract en vergeet zeker niet om op tijd de huur van je oude woning op te zeggen. De meeste verhuurders hanteren een opzegtermijn van ongeveer een maand, dus houd daar rekening mee. Verhuis je naar een andere gemeente? Vergeet dan niet om je in te schrijven en ook op zoek te gaan naar een nieuwe tandarts, huisarts, (sport)school, kinderopvang en wellicht heb je wel een afvalpas nodig. Deze zaken kun je al ruim op tijd van te voren regelen. Dat scheelt weer stress en tijd tijdens de daadwerkelijke verhuizing!

Voorbereiden op de verhuizing

Nu komt de verhuisdag steeds dichterbij. Tijd om verhuisdozen en andere verpakkingsmaterialen te gaan inslaan. Ook is het handig om vast ruimtes in de nieuwe woning op te meten en voor nieuwe meubels te gaan winkelen. Verder zijn er nog wat praktische zaken die je moet regelen. Verhuis bijvoorbeeld toeslagen en je energiecontract mee naar je nieuwe woning. Vergeet daarnaast niet om je aan te melden voor de waterlevering. Ook je internet abonnement kun je meenemen naar je nieuwe adres. Echter, ik raad je wel aan om eerst eens even te kijken of je wellicht een betere aansluiting hebt in je nieuwe huis. Misschien is op dat adres wel glasvezel beschikbaar of is er een veel hogere snelheid mogelijk. Daarom mijn tip: vergelijk internet abonnementen! Gebruik deze vergelijker, vul je nieuwe postcode in en je ziet direct wat er mogelijk is voor je nieuwe huis.

De verhuisdag

Tijd om te verhuizen! Zorg dat alles netjes is ingepakt en dat je een verhuisbusje of een verhuisbedrijf hebt ingeschakeld voor die dag. Natuurlijk kun je ook familie en vrienden vragen. Vele handen maken licht werk en zo is de verhuizing zo gepiept!