Lakverf op verschillende materialen

Wanneer het weer tijd wordt om te gaan lakken, moet je een goede lakverf vinden waarmee je dit kan doen. Zo heb je bijvoorbeeld de Sigma s2u Allure Gloss of de Sigma s2u Gloss die ideaal zijn om buiten te lakken. Het voordeel van deze goede lakverven is bijvoorbeeld dat ze voor het grootste gedeelte biobased zijn. Dat betekent dat ze enorm duurzaam zijn. Verder zijn deze lakverven ook goed voor alle seizoenen. Je kan heel het jaar door met deze verf aan de slag en voor buitenschilderwerken zijn ze dus ideaal. Ook gaan ze nog eens jarenlang mee en hoef je dus niet regelmatig om te kijken naar je lak. Echter is het wel belangrijk dat je de lak op de juiste manier aanbrengt.

Verschillende aanpak

Wanneer je de lakverf wilt toepassen moet je kijken naar de materialen die er zijn.:

  • Kaal gemaakt hout. Op kaal gemaakt houdt is het belangrijk dat je op verweerde delen verwijderd.
  • Behandeld hout. Op behandeld hout is het belangrijk om de ondergrond goed te reinigen en te schuren voordat je de laklaag aanbrengt.
  • Bestaande verflagen. Ook bij bestaande verflagen is het belangrijk om de ondergrond vooraf goed te reinigen en schuren.

Wanneer je een lakverf koopt is het belangrijk dat je let op de kwaliteit van de verf. Daarom raad ik het ook aan om voor je aankoop reviews te lezen en te kijken naar ervaringen van anderen. Wanneer je direct de goedkoopste lakverf koopt, koop je in bijna alle gevallen een verf van lage kwaliteit die niet lang mooi zal blijven en dit wil je natuurlijk voorkomen.