Kunststof bouwmateriaal

Aan de slag met de gevelbekleding van Eurotexx

Door de omstandigheden van nu, het virus dat een pandemie veroorzaakt, kunnen we helaas uitstapjes wel vergeten. Maar we hoeven dit voorjaar niet stil te zitten. Nu is juist de tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met bijvoorbeeld het opknappen van je woning. Kan jouw woning wel een opfrisbeurt gebruiken? Dan zou je uiteraard aan de slag kunnen gaan met verf en kwasten, maar waarom overweeg je geen kunststof gevelbekleding? Kies bijvoorbeeld gevelbekleding van Eurotexx. Met zijn natuurgetrouwe houtlook en zijn frisse kleuren ziet jouw gevel er weer uit als nieuw. En dat zonder grote verbouwing.

Eurotexx gevelbekleding

Eurotexx is een kunststof gevelbekleding dat zich uitstekend leent voor het aankleden van gevels van woningen, het bekleden van chalets en stacaravans en de aankleding van tuinhuisjes. Eurotexx is een uitstekende investering en de gevelpanelen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Ze zijn niet van echt hout te onderscheiden en eenvoudig te onderhouden. Eurotexx is duurzaam, milieuvriendelijk en 100% recyclebaar. De gevelpanelen hebben een gemiddelde levensverwachting van wel 30 jaar. Je kunt er dus een mooie poos mee vooruit.

Verschillende soorten Eurotexx

Eurotexx gevelpanelen zijn verkrijgbaar in drie soorten:

  • Dubbel Rabat
  • Potdeksel/Zweeds Rabat
  • T-Rex Dubbel Rabat

Dubbel Rabat zijn extra hoge gevelpanelen. Deze panelen zijn snel en eenvoudig te monteren, hebben een hoge materiaaldichtheid en uitstekende sluiting. Deze gevelpanelen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en schilderen is niet nodig. De Potdeksel of Zweeds Rabat zijn minder hoge gevelpanelen. Deze enkele panelen hebben een unieke houtnerfstructuur en zijn daarmee niet te onderscheiden van echt hout. De onderliggende plank steekt iets uit bij dit model, wat een mooie elegante uitstraling geeft en zorgt voor een goede afwatering. De Eurotexx T-Rexx Dubbel Rabat is hoger dan den de enkele Potdeksel panelen, maar dieper en meer onverdeeld in structuur dan de Dubbel Rabat. Deze varaint wordt vaak gebruikt ter vervangen van het minder kwalitatieve Canexel.

Zelf aan de slag

Nu je alle tijd hebt, kun je lekker zelf aan de slag met de kunststof gevelpanelen van Eurotexx. Je bestelt de panelen eenvoudig online en je bestelling wordt snel bij jou thuis afgeleverd. De montage is niet moeilijk. Samen met de montagehandleiding en eventuele instructievideo’s is deze klus zo geklaard. Voor je het weet heeft jouw woning weer een nieuwe frisse uitstraling en kun je er weer jaren tegenaan.