Koppelbare rookmelder in huis

koppelbare rookmelder

Wanneer jij een wat groter huis hebt zul jij meer dan 1 rookmelder in huis hebben. Om dit soepel te laten verlopen en je veiligheid te vergroten kun je kiezen voor een koppelbare rookmelder of meerdere rookmelders. Deze kun je met elkaar verbinden en daarna met een app via je telefoon verbinden. Zo gaat de rookmelder op de slaapkamer ook af wanneer er brand wordt gedetecteerd in de keuken.

koppelbare rookmelder

Waar in huis plaats ik rookmelders?

Een belangrijke vraag wat veel mensen zich afvragen is waar je de rookmelders in je huis neer moet hangen. Er zijn namelijk een paar plekken waar je beter wel en beter niet je rookmelder neer kunt hangen. Er zijn enkele basisregels. Rook stijgt namelijk naar het plafond, daarom kun je rookmelders beter hoog neerhangen en niet dicht bij de grond. Op deze manier zul jij eerder een melding krijgen van de rookmelder. Plaats daarom op elke verdieping minstens 1 rookmelder aan het plafond minstens een halve meter van de muren.

Welke plekken om een rookmelder absoluut vermijden?

De locatie van een koppelbare rookmelder kan cruciaal zijn. Zo kan, wanneer je een rookmelder op een plek hangt waar deze minder goed werkt te laat een melding geven van brand en dan kan het te laat zijn. Dit zijn enkele plekken die je beter kunt vermijden:

  • Plekken waar het veel warmer is dan in de rest van het huis, zoals boven een verwarming of ander verwarmingstoestel.
  • Plekken waar waterdampen of dampen van het koken kunnen hangen, zoals boven de kookplaat of bij de deur van de badkamer.
  • Plekken waar veel luchtstroming plaatsvindt, zoals bij ramen, luchtroosters of ventilatie.

Met deze tips kun jij geschikte plekken vinden voor jouw koppelbare rookmelder om je huis en je eigen leven optimaal te beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *