Houten gevelbekleding: hier moet je op letten

Thuis betekent een veilige plek en een warme sfeer, het betekent dat je je terug kan trekken wanneer nodig. Dit zie je terug in de persoonlijke sfeer die een huis uitstraalt, het mooie van veel huizen is dat ze precies laten zien wat iemand wel of niet mooi vindt. Er is reuze keuze in materialen en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Tegenwoordig zie je dat niet alleen aan de binnenkant van een huis, maar ook aan de buitenkans. Waar een stenen gevelbekleding eerst meer de norm was, gaan steeds meer mensen experimenteren met het uiterlijk van hun huis. Houten gevelbekleding is daar een leuk voorbeeld van. Het is een hele speelse keuze, die alsnog super veel warmte en knusheid uitstraalt. Wanneer je kiest voor houten gevelbekleding, is het verstandig hier rekening mee te houden.

Manier van bevestigen

Je hebt de keuze om je gevelbekleding horizontaal en verticaal te bevestigen. Het één is niet beter dan de ander, het is een kwestie van smaak. Qua bevestigen is de werkwijze natuurlijk wel net iets anders. Ook heb je met een horizontale bevestiging de keuze om het deels open te laten en bij een verticale afwerking is dit eigenlijk niet heel gebruikelijk. Je kunt je keuze maken aan de hand van de vorm van je huis. Van te voren kun je met bijvoorbeeld photoshop kijken wat het beste staat bij jouw huis.

Kleuren

Het leuke van houten gevelbekleding is ook dat je je eigen kleur kan kiezen. Er zijn meerdere soorten hout in verschillende tinten. Het nadeel van hout is echter wel dat het van kleur kan veranderen door de weersomstandigheden, houd hier dus rekening mee wanneer je een specifieke kleur vindt die je graag zou willen hebben. Vaak duurt het wel even voordat het hout echt een andere kleur krijgt maar het is wel goed om van te voren te weten.

Het soort hout

Hout komt ook in allerlei verschillende soorten, je kunt kiezen voor duurzaam hout, of minder duurzaam hout en qua prijzen zijn daar ook verschillen in. Het soort hout dat je kiest heeft ook invloed op de mate van onderhoud die nodig is om het hout mooi te houden.

Het onderhoud

Met een houten gevelbekleding staat onderhoud wel een stuk centraler dan bij een stenen gevelbekleding maar daar krijg je ook iets voor terug. Namelijk een stralend huis. Onderhoud is nodig om ervoor te zorgen dat het hout goed blijft, en het houdt onder andere in dat je stukken hout moet vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *