Wonen

Hout in huis: tips

Veel mensen gebruiken hout in huis. En dat is niet zo gek. Hout brengt warmte en een goede sfeer met zich mee. Je kunt hout op ontzettend veel verschillende manieren toepassen in je woning.Toch is het wel zo dat er wat dingen zijn waar je rekening mee dient te houden als je je woning van houten elementen voorziet. Welke dingen dat dan zijn? Je leest het hieronder.

Maak het niet te bont

Hout is mooi, maar je kunt ook overdrijven. Heb je ontzettend veel verschillende houten meubels en accessoires in huis, dan gaat het geheel er al gauw chaotisch uitzien. Ook wanneer je veel verschillende houtsoorten met elkaar combineert kan het erg druk worden. Kies in plaats daarvan slechts twee of drie verschillende houtsoorten, zodat het geheel rustig en overzichtelijk blijft.

Combineer hout met andere natuurlijke materialen

Hout is een natuurlijk materiaal. Om die reden is het leuk om het te combineren met andere natuurlijke materialen in je woning. Ga bijvoorbeeld voor een wollen kleed en meubels en accessoires van linnen, bamboe en touw. Je huis krijgt zo een warme uitstraling.

Zorg voor een onderbreking

Plaats je verschillende houtsoorten bij elkaar? Zorg er dan voor dat het geheel onderbroken wordt. Plaats bijvoorbeeld een kleed tussen een houten vloer en een houten tafel. Zo oogt je woning wat rustiger, in plaats van al die verschillende houtsoorten bij elkaar. 

Denk ook aan de badkamer

Niet alleen in je woonkamer, maar ook bijvoorbeeld in de badkamer kan hout erg mooi zijn. Koop bijvoorbeeld een houten badkamermeubel van https://www.mastello.nl en combineer deze met wat mooie houten accessoires in de badkamer, zoals een houten zeeppompje of een spiegel met een houten rand. Denk daarnaast ook aan andere kamers in het huis, zoals de werkkamer en de hal. Het is mooi als je daar dezelfde stijl toepast.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *