Hoe weet je dat teakhout echt is?

a key on table in living room

Teak; De voortreffelijke weergave van vintage, resulterend in een retro-look in een modern huishouden; goed te combineren in interieurs met een industriële uitstraling. Teak geeft niet alleen een warme uitstraling aan ons huishouden, maar dankzij de duurzaamheid en weersbestendigheid zorgt het ook voor een perfect gevoel van rust in ons buitenleven. Tegenwoordig heeft elk huishouden zijn eigen unieke uitstraling en teak is hiervoor één van de beste keuzes. Van de vintage-feel tot een moderne industriële look. Maar herken je het echte teakhout?

De nerven

De korrel van teak wordt gebruikt om het echte teak te identificeren, aangezien de korrel vaak het resultaat is van de snijmethode die hiervoor wordt gebruikt. Teak wordt vaak in dezelfde richting gezaagd om de beste lengtes hout uit een enkele boom te kunnen krijgen. De nerven die tot uiting komen zijn vaak het resultaat hiervan en geven daardoor de mooie en lange nerven zoals u gewend bent van de teakhouten meubels. Deze nerven zijn de meest opvallende kenmerken van teak, dus zoek, samen met de bruine textuur, naar het lange of rechte nerfpatroon en je zult je teak goed kunnen herkennen tussen andere gelijk-gekleurde houtsoorten.

Kleur van het hout:


De kleur van teakhout varieert sterk, afhankelijk van welke soort boom er is gebruikt en uit welk deel van de boom het hout komt. De kleur varieert van donker goudbruin tot geelachtig wit. De meeste meubels van teakhout dat in huishoudens en tuinen wordt gebruikt, is goudbruin. Sommige handelaren maken vlekken op het hout, waardoor ze de waarheid maskeren en het hout vervalst maken. Als dit het geval is, moet u het hout op een andere manier identificeren. Teakhout wordt donkerder naarmate het ouder wordt, dus zorg ervoor dat u weet hoe oud het hout is.

Geur


De geur is een goede indicator van echt teakhout. Door zijn enorme hoeveelheid natuurlijke oliën geeft het een bijzondere geur af; dus houd het hout vast en ruik eraan! Je zou de natuurlijke oliën moeten kunnen ruiken, die over het algemeen naar leer ruiken.