Geen categorie

Hoe verkoop je je huis het best?

Heb je al een nieuwe droomwoning op het oog of heb je deze woning wellicht al gekocht? Dan is het ook niet geheel onbelangrijk om daarna je huis zo snel mogelijk te kunnen verkopen. Zo kunnen vooraf heel erg enthousiast zijn over de woning, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat ze dit achteraf ook nog zijn.

Opgeruimd staat netjes

Bij het bezichtigen van een woning is het belangrijk dat dit direct goed aanvoelt. Hierdoor is een eerste indruk zeer belangrijk. Hiervoor is het belangrijk om de woning opgeruimd te hebben voor de bezichtiging. Bij een niet opgeruimde woning of woning die volstaat met allerlei spullen is het namelijk als potentiële koper veel lastiger hier doorheen te kijken. Hierbij moet je dus de potentiële koper een beetje helpen.

Persoonlijke stukken zoveel mogelijk verbergen

Om je woning om te bouwen tot een warme en sfeervolle omgeving, worden hier vaak de nodige persoonlijke stukken geplaatst. Hierbij kun je denken aan foto’s van het gezin tot kunstwerken of andere stukken die worden ingezet om sfeer in de woning te krijgen. Dit heeft echter vaak te maken met een bepaalde smaak. Net zoals bij een niet opgeruimd huis is het ook niet altijd even gemakkelijk om door deze smaak heen te kijken. Probeer daarom ook bij een bezichtiging zoveel mogelijk persoonlijke spullen te verstoppen.

Kleine klusjes uitvoeren

Hoewel je de woning gaat verlaten, kun je er nog steeds de nodige aandacht aan schenken. Onderhoud de woning dan ook goed totdat je daadwerkelijk de woning verkocht hebt. Een goed verzorgde woning zonder gebreken is namelijk ook voor de makelaar ook veel gemakkelijker verkopen. Het kan daarom ook geen kwaad om de woning te voorzien van een likje verf over de terrasdeuren of een bepaalde wand. Het zijn kleine klusjes die de waarde van de woning in de ogen van de potentiële koper kunnen doen toenemen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *