Hoe deel je je keuken het best in?

comfortable bathroom in modern design, wooden floor

Veel van onze thuisactiviteiten – koken, schoonmaken, eten, drinken, gezelligheid – vinden plaats in de keuken. Daarom is een mooie en functionele keuken zo belangrijk. Ongeacht de stijl van uw keukenontwerp is functionele indeling van de keuken erg belangrijk. Hieronder zijn enkele tips opgesomd voor het ontwerpen van uw keuken!

Keukenontwerpers noemen de gootsteen, het fornuis en de koelkast de keukendriehoek. Het is het gebied van de grootste activiteit, als je een keuken op maat laat maken vergt de  ‘keukendriehoek’ dus veel aandacht! Van de drie wordt de goot steen meestal het vaakst gebruikt, hoewel uw driehoek ook gemakkelijk toegang moet hebben tot het fornuis en de koelkast, evenals uw werkplekken op het aanrecht.

Het is duidelijk dat uw gootsteen ook in de buurt van een afvoer moet bevinden. Soms worden keukens vanwege de plaatsing van de leidingen ontworpen met de gootstenen op een slechte locatie. Als dit het geval is in uw keuken, overweeg dan om een ​​loodgieter in te huren om het leidingwerk te verplaatsen zodat de gootsteen het beste kan worden geplaatst.

Ongeacht de grootte of indeling van uw keuken (L-vormig, kombuis, U-vormig of eiland), de som van alle poten in een werkdriehoek mag niet minder zijn dan 3 meter of meer dan 7 meter. Als de werkdriehoek te klein is, zullen mensen over elkaar struikelen. Als het te groot is, kan voedselbereiding een vermoeiende taak zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *