Hoe creëer je een landelijke woonkamer?

interieur

Je woont al een aantal jaar in je woning en bent daar dolgelukkig. Echter merk je wel dat je interieur toe is aan een nieuwe look en momenteel ben je helemaal weg van de landelijke stijl. Echter weet je niet goed hoe je een landelijke woonkamer creëert. Dan ben je hier aan het goede adres! In dit artikel vertel ik je alles over een landelijk interieur.

Wat is een landelijke inrichting?

Een landelijke inrichting is een comfortabel interieur dat ruwe materialen combineert met een elegante stijl. Materialen die passen bij een landelijke inrichting, moeten in de eerste plaats authentiek zijn. Hout is het hoofdmateriaal in een landelijk woonkamer, een robuuste houten kast of een authentieke stoere houten tafel zijn erg kenmerkend. Andere materialen die veel terugkomen in een landelijk interieur zijn wol, touw en natuursteen.

De aankleding van een landelijk interieur

Nu je weet wat een landelijk interieur nu precies is en welke materialen je moet gebruiken is het ook belangrijk om te weten hoe je dit het beste aankleed. Om je interieur aan te kleden maak je natuurlijk gebruik van accessoires. Zo zou je een prachtige landelijke hanglamp als eyecatcher kunnen plaatsen in je woonkamer. Daarnaast kun je gebruik maken van stoere kussens, plaids en comfortabele stoelen en fauteuils in prachtige luxe stoffen. Het is hierbij wel belangrijk om de rust in je inrichting te bewaren, want anders verlies je de eenvoud en de sfeer. Beter een paar mooie en grote unieke stukken in je woning, dan veel kleine spulletjes.

Contrasten werken ook

Tot slot werkt het ook leuk om te werken met contrasten in je interieur, dit maakt het namelijk bijzonder en spannend. Bijvoorbeeld een stoere fauteuil met een glanzend kussentje, een landelijke tafellamp in combinatie met een modern schilderij aan de muur of een doorleefde tafel en een chique kroonluchter. Zolang het maar rust en eenvoud uitstraalt, zo wordt het een prachtig geheel bij elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *