Het nut en de zin van een tv beugel

We kennen het beeld van de huiskamer uit de jaren ‘90 en verder terug nog wel. Een grote beeldbuis, staand op een tv meubel die ongeveer net zo groot was als je grootmoeders eettafel. Technologie verandert natuurlijk snel, hoe verder we de 21e eeuw in gaan, hoe sneller we vooruitgang boeken op allerlei technische, nieuwe, snufjes. Zo ook op het gebied van tv's. Deze zijn door de jaren heen steeds dunner geworden. Waar een plasma tv in het begin van deze eeuw nog speciaal was en voor veel mensen niet weggelegd, is het nu een standaard aankoop. Er wordt niet anders meer verkocht. Hoe dunner de tv’s werden bracht ook een nieuwe optie met zich mee, het aan de muur hangen van tv’s. Een tv beugel is natuurlijk onmisbaar (anders valt de tv gewoon naar beneden). 

Draaiende of vaste tv beugel

Het ophangen van tv's begon allemaal bij het simpel ophangen van een tv aan een schroef. Tegenwoordig worden alle tv’s uitgerust met een systeem waaraan je een speciale tv beugel kunt monteren. Het ophangen van je beeldbuis wordt op deze manier erg eenvoudig en is in principe voor iemand met twee linker handen ook makkelijk uit te voeren. Ook het systeem der tv beugels is door de jaren heen sterk verbeterd. Zo kunnen we tegenwoordig kiezen voor verschillende draai systemen. Afhankelijk van je type tv en type kamer kun je dus kiezen voor een beugel. 

 

Ik geef je een voorbeeld waarmee je dit misschien naar jezelf kunt brengen bij het kopen van een ophangsysteem. Als je een tv wil kopen voor de slaapkamer, dan past hier een beugel bij die geschikt is voor de verschillende dingen die je doet op je slaapkamer. Als je een gamer bent, dan wil je de tv graag richting je bureaustoel kunnen richten. Als je graag in je bed tv kijkt, dan wil je de tv ook richting je bed wijzen. In woonkamers is meestal de voorkeur voor een vaste tv beugel, omdat hier de tv een onderdeel is van het zitgedeelte. Maar richt je de tv graag ook op een ander gedeelte in de kamer, bijvoorbeeld de keuken of de eethoek, dan is een draaiende beugel ook handig. 

 

Voor wie echt all the way wilt gaan is er zelfs nog de mogelijkheid om een tv beugel te nemen die alle kanten op kan draaien, dus ook naar boven en onderen.