Handige tips om duurzamer te wonen

tips voor duurzaam wonen

Ben je benieuwd welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen om duurzamer en bewuster te wonen? In dit artikel heb ik een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

Zorg voor een goede isolatie

Om duurzaam te wonen is een goede isolatie van groot belang. Als je erover nadenkt je woning beter te isoleren, dan heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om isolatieglas te laten plaatsen. Zogenaamd ‘hoogrendementsglas’ isoleert twee tot wel drie keer beter dan ‘gewoon’ dubbel glas en vier tot maar liefst vijf keer beter dan enkel glas. Naast het kiezen voor isolatieglas kun je denken aan dakisolatie, muurisolatie en het isoleren van spouwmuren. Het is ook mogelijk om de buitengevel van je woning te isoleren. Dit wordt ook wel esoleren genoemd.

Ga bewuster om met apparatuur

Zet je apparaten uit als je er niet mee bezig bent. Het klinkt misschien logisch, maar het is een eenvoudige manier om bewuster te wonen en te leven. Een televisie of laptop die aanstaat zonder dat er gebruik van wordt gemaakt is natuurlijk zonde. Wist je trouwens dat apparaten ook stroom verbruiken als ze in de stand-by modus staan? Haal dus ook de stekker uit het stopcontact als je het écht goed wilt doen!

Installeer een warmtepomp

Je hebt er vast al eens van gehoord, maar wat is een warmtepomp precies? Een warmtepomp is een duurzaam alternatief op de traditionele gasketel die wordt gebruikt voor het verwarmen van je huis. De warmtepomp is zo duurzaam, omdat deze slim gebruikmaakt van de warmte die al in het huis aanwezig is. Meer weten? Neem dan eens een kijkje op Engie-energie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *