Wonen

Gezondheidsvoordelen van een hottub

Een hottub van hoge kwaliteit kan jouw leven verbeteren op manieren die je misschien nog niet eerder had overwogen. Hot tubs brengen jouw gezin dichter bij elkaar en ze geven je een reden om jouw vrienden en buren uit te nodigen voor een bezoek. Of je nu laat opblijft om naar vallende sterren in de achtertuin te kijken of vroeg wakker wordt om de zon te zien opkomen, je tub helpt je verbinding te maken met de natuurlijke wereld om je heen. Door het gebruik van de hot tub in jouw dagelijkse routine op te nemen, kun je ook jouw algemeen welzijn verbeteren. Regelmatige sessies in jouw hottub kunnen je helpen stress te verminderen, pijn te verlichten, de kwaliteit van jouw slaap te verbeteren en jouw lichamelijke flexibiliteit te vergroten. In dit artikel delen we enkele potentiële gezondheidsvoordelen van het gebruik van een hot tub.

Lagere diabetische bloedsuikerspiegels

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat baden in een bubbelbad de gunstige effecten van lichaamsbeweging simuleert. Het resultaat is dat patiënten met diabetes type 2 die gedurende 3 weken 30 minuten per dag, 6 dagen per week gedurende 3 weken in een bubbelbad lagen, een daling van de bloedsuikerspiegel met gemiddeld 13% ervaren.

Bevordert gewichtsverlies

In klinische onderzoeken verloren patiënten die hot tubs gebruikten gemiddeld 3,5 pond in gewicht zonder nieuwe dieet- of lichaamsbewegingprogramma's. Kortom, het gewichtsverlies was het gevolg van de warmwatermassage die de effecten van lichaamsbeweging op de spieren simuleerde.

Stressvermindering

Stress resulteert in spierspanning, hoofdpijn, vermoeidheid en pijn. Regelmatig gebruik van de hot tub, door een combinatie van drijfvermogen, warmte en massage, verlicht spanning en stress. Drijfvermogen verlicht de druk in gewrichten en spieren, terwijl warmte de bloedtoevoer naar de spieren verhoogt en genezing versnelt. Bovendien bieden hot tubs therapeutische massage en stimuleren ze de afgifte van endorfines, de natuurlijke pijnstiller van het lichaam.

Minimaliseer de pijn van artritis

Voor mensen met artritis adviseren medici en wetenschappers het gebruik van een hot tub als een uitstekende manier om warmte toe te passen op artritische gewrichten. Voordelen van een duik in een bubbelbad kunnen spierontspanning, verminderde pijn en gewrichtsstijfheid en meer gemak bij het uitvoeren van oefeningen en dagelijkse activiteiten zijn.

Verlaagt de bloeddruk

Een recente studie heeft aanbevolen dat ontspannen in een bubbelbad gunstig kan zijn voor patiënten met hartaandoeningen. Uit de studie bleek dat ontspannen in een bubbelbad minder belastend is voor het hart en voordeliger is dan trainen op een hometrainer! De studie toonde ook aan dat het onderdompelen in de hot tub van slechts 15 minuten de bloeddruk verlaagt.