Gebruikmaken van een klamboe in uw slaapkamer of niet?

Elk jaar opnieuw kijken mensen met een beetje een bang hart uit naar de zomer die eraan zit te komen. Dit is onder meer het gevolg van het feit dat er tijdens de zomer steeds meer muggen in ons land worden waargenomen. Deze muggen kunnen er in de praktijk voor zorgen dat onze nachtrust aanzienlijk wordt verstoord met alle vervelende gevolgen van dien. Bent u ook iemand die in de zomer vaak wordt geplaagd door storende muggen en bent u daarvoor op zoek naar een efficiënte oplossing? Dan is het zeker en vast de moeite waard om het gebruik van een klamboe in uw slaapkamer te overwegen!

Wat zijn de voordelen van een klamboe?

De belangrijkste reden om gebruik te maken van een klamboe is natuurlijk terug te vinden in het feit dat muggen uw nachtrust op deze manier niet meer kunnen verstoren. Niet alleen wordt er voorkomen dat u slecht slaapt door het gezoem van de muggen, daarnaast zult u ook kunnen vaststellen dat u bent beschermd tegen allerhande aandoeningen die door muggen worden overgebracht op de mens. Het is vooral omwille van deze reden dat het gebruik van een klamboe in de slaapkamer ongelofelijk populair is in landen zoals bijvoorbeeld Afrika, Thailand en India. Ook in Zuid-Amerika is de klamboe eigenlijk niet weg te denken uit de meeste slaapkamers.

Hier in Nederland is het zo dat er vaak gebruik wordt gemaakt van “schattige” klamboes in bijvoorbeeld de kamers van tienermeisjes. Tegenwoordig duikt de klamboe ook steeds vaker op in de slaapkamers van volwassenen. Dit niet alleen om de slaapkamer een extra romantische touch te geven, maar wel omdat ook in ons land tijdens de warme zomermaanden steeds meer muggen er voor zorgen dat we niet meer optimaal kunnen slapen.

Met welke nadelen moet u rekening houden?

Ondanks de vele interessante voordelen die het gebruik van een klamboe met zich meebrengt is het zo dat we deze toch niet in elke slaapkamer terug kunnen vinden… integendeel. In zowel Nederland als België is het gebruik van een klamboe in de slaapkamer zelfs eerder nog een uitzondering dan de regel. Hoe komt dat? Wellicht is dit het gevolg van het feit dat er toch ook enkele nadelen zijn verbonden aan het gebruik van een klamboe, namelijk:

  • Voor het ophangen van een klamboe aan het plafond van uw slaapkamer dient een haak te worden voorzien. Dat is op zich geen probleem, maar wanneer u op een zeker ogenblik geen gebruik meer wenst te maken van de klamboe blijft de haak of in ieder geval het gat er van wel zitten. Eenmaal u een klamboe in uw slaapkamer heeft opgehangen is het dus lastig om er terug afstand van te doen.

  • Een klamboe dient in de praktijk altijd goed op het bed aan te sluiten. Is dat niet het geval? Dan is de kans groot dat muggen alsnog tot bij u in bed zullen kunnen geraken. Net het feit dat een klamboe vrij dicht rond het bed moet worden opgehangen zorgt er echter voor dat veel mensen slapen onder een klamboe als benauwend ervaren.

Kunt u best wel leven met de bovenstaande nadelen en bent u vooral op zoek naar een efficiënte oplossing tegen muggen in uw slaapkamer of zoekt u iets om uw bed een statement te geven en knus te maken? Dan is een klamboe overwegen de moeite absoluut meer dan waard!