Fruitvliegjes in huis? Lees onze tips om ze te bestrijden

Fruitvliegjes vangen

Vooral in de zomer is het een heel normaal verschijnsel als er wat fruitvliegjes zichtbaar in je huis rondvliegen. Deze verzamelen zich vooral in en rond de keuken, met name bij de plekken waar fruit, groenten en andere etensresten zich bevinden. Nu zijn fruitvliegjes in principe niet gevaarlijk voor de mens, onhygiënisch zijn ze natuurlijk wel. Fruitvliegjes vangen of bestrijden is gelukkig via verschillende manieren mogelijk. Hieronder lees je over een aantal van de meest efficiënte bestrijdingswijzen.

Fruitvliegjes vangen

Plaats een val

Een van de beste manieren om aanwezige fruitvliegjes te vangen is door een val op te stellen. Hierbij werkt een open fles met een laagje wijn het best. De geur van wijn heeft namelijk een sterke aantrekkingskracht op fruitvliegjes. Komen ze eenmaal in de fles in aanraking met de wijn, dan raken ze beneveld. Ze zijn dan niet meer in staat uit de fles te komen en zullen in de fles sterven.

Dek groenten en fruit af

Op basis van de vorige alinea weet je al dat je nooit flessen en glazen met wijnresten moet laten staan (behalve als val), want die trekken fruitvliegjes aan. Welnu, groenten en vooral fruit doen dat ook. Met name rijp, overrijp en rottend fruit zijn populair. Het is daarom slim om je fruit in een plastic zak in een afgesloten kast of in de koelkast te bewaren. Zo verspreidt de geur van het fruit zich zo min mogelijk.

Houd de keuken schoon

Als je wilt voorkomen dat fruitvliegjes je keuken binnenkomen, dan is het verder belangrijk dat je je keuken goed schoon houdt. Hierbij kan het zelfs helpen als je het keukenwerkblad af en toe even goed stofzuigt. Het kan namelijk zijn dat je hiermee voor de mens onzichtbare eitjes van fruitvliegjes opzuigt of vernietigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *