maten van de dekbedovertrekken
Wonen

Formaat is geen probleem bij smulderstextiel

Wat voor overtrek je ook zoekt, maten van de dekbedovertrekken hoef je geen zorgen over te hebben. Zowel voor kinderdekbedden als volwassenen heeft de webshop verschillende maten in het assortiment. Naast een overtrek voor een wiegje is de kleinste maat bij de volwassenen een eenpersoons dekbedovertrek. Natuurlijk zijn er ook de standaardmaten voor een tweepersoonsbed aanwezig in de collectie. Ook voor de zogenaamde grote bedden zijn er ook mooie dekbedovertrekken, eigenlijk zijn er geen maten waarvoor er geen overtrekken zijn.

maten van de dekbedovertrekken

Extra lange dekbedovertrekken

Je vraagt je soms af bij maten van de dekbedovertrekken waarom de lengtemaat verschillend is. Deze lengte is geen vaste maat maar een variabele maat, dit komt door een dubbele instopstrook. Omdat deze strook over de hele breedte loopt van het dekbed kun je er een extra lang dekbed in doen. Let op dat niet ieder dekbedovertrek beschikt over een dubbele instopstrook. Dit kan bij ieder overtrek verschillend zijn. Op de verpakking van het overtrek staat vaak te lezen of je te maken hebt met een dubbele strook. 

Kies altijd voor het goede formaat

maten van de dekbedovertrekken

Bij het kopen van een dekbedovertrek is het verstandig goed op te letten op de maten van de dekbedovertrekken. Een te groot of te klein dekbedovertrek is niet heel erg comfortabel en kan ervoor zorgen dat je niet lekker slaapt. Een te klein overtrek heeft als nadeel dat je dekbed dubbel gaat zitten, hierdoor heb je geen gevoel dat het dekbed op heel je lichaam ligt. Een te groot overtrek laat je dekbed zweven, aan de uiteinden heb je dan geen dekbed in de overtrek. Ook dit is weer geen ideale situatie, laat je dus goed inlichten welk formaat je nodig hebt voor jouw dekbed.