Een nieuw interieur

In deze donkere dagen is iedereen op zoek naar een lichtpuntje. Je kunt dit doen door plannen te maken voor op de lange termijn, maar je kunt het ook (letterlijk) dichter bij huis zoeken. Wist je bijvoorbeeld dat de ruimte waar je je in bevindt veel invloed kan hebben op hoe je je voelt? Het kan dus zomaar zijn dat jouw interieur ook wel een opknapbeurt kan gebruiken. In dit blog lees je een aantal ideeën over wat voor veranderingen je zou kunnen toepassen.

 

Mooie muren

Bij het inrichten van een woning wordt de wanddecoratie vaak vergeten. Zonde, want decoratie op de muren kan bijdragen aan een goede sfeer in huis. Hang bijvoorbeeld eens een aantal foto’s of schilderijen op, en kijk wat dit met de ruimte doet. Je kunt foto’s laten afdrukken op canvas, hout of bijvoorbeeld  plexiglas. De foto’s zou je kunnen afwisselen per seizoen, zodat je af en toe wat variatie hebt. Ben je geen fan van wanddecoratie? Denk dan eens na over een vrolijke kleur op één of een aantal muren.

 

Subtiele accessoires

Niet iedereen houdt ervan om veel woningaccessoires in huis te nemen. Er wordt vaak gezegd dat het rommelig oogt. Toch hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. Een aantal goed geplaatste accessoires kan veel betekenen voor het interieur. Om te voorkomen dat het rommelig wordt kun je ervoor kiezen om alle accessoires in dezelfde stijl of kleurstelling aan te schaffen. Ga bijvoorbeeld voor natuurtinten en kies binnen dat schema een aantal kaarsen, fotolijsten, een mooi fotoalbum, vazen of kussens uit. Op die manier houd je het rustig, terwijl je tegelijkertijd ook zorgt voor een gezellige sfeer.

 

Bloemen en planten

Een aantal mooie planten of bloemen in huis nemen is niet alleen sfeer verhogend, het is ook nog eens heel goed voor de luchtkwaliteit. Planten zorgen voor zuurstof en maken daarnaast de lucht in huis zuiverder. Ook kunnen ze ervoor zorgen dat het geluid enigszins gedempt wordt, al heb je dan wel veel planten nodig. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je ze voldoende water geeft, zodat ze blijven leven. Af en toe een bos bloemen in huis nemen kan voor meer vrolijkheid in huis zorgen. Heb je geen tijd om regelmatig een boeket uit te zoeken, maar wordt je er wel erg blij van om het in huis te hebben? Dan zou je kunnen overwegen om een abonnement te nemen bij een bloemist. Zij bezorgen dan iedere twee, drie of vier weken een mooi boeket bij jou thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *