Geen categorie

Decoreren met Haeger keramiek

De geschiedenis van Haeger keramiek gaat terug tot het begin van de negentiende eeuw. Hoewel de meeste van hun producten in massa werden geproduceerd, had een deel van hun aardewerk een unieke, individuele charme. Tegen het midden van de twintigste eeuw was Haeger-keramiek grotendeels in handen gevallen van Duitse immigranten die de neiging hadden om sterke aardewerkachtige glazuren te gebruiken. Bovendien droegen veel van hun aardewerkreproducties gestileerde, Duitse namen. Aan het begin van de twintigste eeuw richtten Haeger-keramisten zich voornamelijk op massaproductie van zeer decoratieve stukken, zoals roze keramische vazen. Echter, in tegenstelling tot eerdere generaties, streefden de zonen van Haeger naar innovatie en zaaiden ze de kiem voor een nieuwe benadering van keramiek. In plaats van massaproductie van zeer decoratieve stukken, begonnen ze meer “gewone” keramiek te maken in een meer ontspannen interieur, zoals in cilindervormige dozen die rechtop staan.

Schilderen

In plaats van bijvoorbeeld een haeger-vaas van keramiek wit te schilderen en een afbeelding van een of twee bergen toe te voegen, schilderden de kunstenaars de vaas met grijs metallic glazuur. Het glazuur werd niet zomaar op de vaas aangebracht; het was een achtergrond die complementair was aan de kleur van de vaas. Bovendien voegde het visuele interesse toe zonder overweldigende kleuren toe te voegen. Deze hedendaagse keramiek omvatte zaken als mokka-fonteinen en asymmetrische patronen. Velen van hen hadden ongebruikelijke vormen, waaronder geometrische figuren, cirkels en driehoeken. Een andere manier om naar het begin van haeger-aardewerk te kijken, is na te gaan hoe hun ontwerpen in de loop van de tijd zijn geëvolueerd.

De creatie van een zeer unieke en interessante sculptuur

Van bijzonder belang is de creatie van een zeer unieke en interessante sculptuur van haeger-klei uit het antieke Chicago. De haeger artware China hanger dateert uit het einde van de negentiende eeuw en is gemaakt door kunstenaar Peter Haagen. Het heeft een groot bloemenpatroon omlijst door een cluster van vier stangl-planten. Verbazingwekkend genoeg groeien de bloem en stengels niet samen, maar zijn het afzonderlijke wezens die in hun eigen potten groeien. Haeger keramiek is niet alleen een zeer populaire vaas, maar kan ook worden gebruikt als tafelontwerp.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *