De voordelen van een laurierhaag

Wanneer je denkt aan een erfafscheiding die privacy biedt, zul je al snel op de saaie houten schuttingen komen. Toch is het ook mogelijk om een groene afscheiding te hebben die (bijna) direct privacy biedt en daarnaast ook nog een hoop andere voordelen heeft. De laurierhaag is hier een goed voorbeeld van. In dit artikel vertel ik je welke voordelen de laurier voor jou en je tuin heeft.  

Privacy

De laurier groeit erg snel en kan daardoor snel een dichte haag vormen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken om je privacy. De haag groeit ongeveer 40 tot 60 centimeter per jaar en kan tot 4 meter hoog worden. Vind je het groeiproces van de haag nog te lang duren? Dan bestaat er van deze hagen ook een kant-en-klare variant. Hiermee creëer je meteen de gewenste privacy. Ook in de winter speelt gebrek aan privacy geen rol. De laurierhaag is namelijk winterhard en daarmee dus het hele jaar groen. Wil je dus van die lelijke houten schuttingen af en meer groen in je tuin? Dan is de laurierhaag een goede keuze.   

Chique uitstraling

Een laurierhaag is te herkennen aan zijn bladeren. De bladeren zijn vaak wat groter en hebben een soort lederlook. Deze look van de bladeren zorgt ervoor dat de haag een luxe toevoeging aan je tuin is. Daarnaast pas de haagplant bij praktisch iedere tuin en is deze ook goed te combineren met andere planten.   

Makkelijk in onderhoud

Heb je niet zulke groene vingers? Ook dan is de laurierhaag prima te onderhouden. De meeste laurierhagen kunnen namelijk in bijna alle tuinen geplaatst worden. Daarnaast maakt het ook niet uit waar in de tuin je de hagen plaatst. De haag kan namelijk zowel in de schaduw staan als in de volle zon. Het enige wat jij hoeft te doen is te zorgen dat de plant genoeg water krijgt en de haag ongeveer twee keer per jaar te snoeien. Omdat de haag zo snel groeit is dit snoeien wel echt nodig namelijk. De beste momenten om te snoeien is in het voorjaar en in de nazomer. Dat is wel te doen toch? 

Diervriendelijk

Ook dieren zijn blij met de laurierhaag. Aan sommige laurierhagen groeien namelijk kleine bloemetjes en besjes, waar vogels, bijen en insecten erg gek op zijn. Hier is vooral de laurierkers een goed voorbeeld van. Let wel op, dieren kunnen dan wel gek zijn op de besjes, maar voor mensen zijn de besjes giftig. Eet ze dus zelf niet, maar geniet liever van al die leuke diertjes in je tuin. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *