Geen categorie

De visgraatvloer: een trend die niet snel zal overwaaien

Droomt u ook van een mooie visgraatvloer? Dan bent u niet de enige, want dit is een trend die op dit moment bijzonder veel woningeigenaren intrigeert. Het is een tijdloze vloer dus u zal er niet snel op zijn uitgekeken en ook al is het een trend, een visgraat vloer is altijd mooi. U kunt visgraatvloeren krijgen in verschillende materialen, zoals eik, PVC en parket. En dan heeft u ook de keuze uit een groot aantal kleuren en uitvoeringen. Hoe maakt u hier de beste keuze uit? De onderstaande informatie kan u daarbij helpen.

Wat is en visgraatvloer?

De naam visgraatvloer komt niet van het materiaal dat wordt gebruikt, maar de manier waarop het wordt gelegd. Het bestaat uit kleine latjes van een vaak houtachtige kleur die in een v-vorm worden gelegd, waardoor er het uiterlijk van een visgraat ontstaat. Het mooie van visgraatvloeren is dat ze in alle soorten woningen en interieurs passen en dus niet alleen voor oudere huizen geschikt zijn. Deze vloer is niet alleen een trend van dit moment, want het motief bestaat al eeuwen. U trof het in de 16e eeuw al aan in Italië en daarna voornamelijk in kastelen en paleizen. En nu dus ook in de Nederlandse woningen, want steeds meer eigenaren kiezen voor dit type vloer.

De verschillende materialen

De naam visgraatvloer komt dus voort uit het patroon waarmee deze worden gelegd en niet uit het materiaal. U kunt kiezen voor een echte houten vloer, maar daar betaalt u tegelijkertijd de hoofdprijs voor. PVC is dan beter betaalbaar, onderhoudsarm en vochtbestendig, wat hout niet is. Daarnaast is het ook nog eens goed te combineren met vloerverwarming én is het geluiddempend. Laminaat is ook een optie. Dit is gemakkelijk en regelmatig te leggen, in verscheidene kleuren te krijgen en slijt- en krasvast. De keuze is aan u en is afhankelijk van uw budget, uw persoonlijke voorkeur en ook de kamer waarin u de visgraatvloer wilt laten leggen. Bij Floorplaza kunnen ze u alles vertellen over dit speciale type vloer en de verschillende materialen.

De voor- en nadelen

Uiteraard zijn er aan de visgraatvloer ook voor- en nadelen verbonden. Als u nog twijfelt dan kunt u de onderstaande rijtjes gebruiken om een keuze te maken.

Voordelen:

  • Deze vloeren passen in elk interieur en zijn bijzonder stijlvol, tijdloos en nu in de mode.
  • U kunt een kamer met een visgraatvloer groter doen lijken, want het heeft een ruimtelijk effect.
  • Er zijn dure houten vloeren te krijgen, maar als u met een budget te maken heeft, dan zijn laminaat en PVC uitstekende betaalbare alternatieven.
  • U heeft veel keuze met betrekking tot kleur.
  • Kiest u voor PVC, dan kunt u uw vloer combineren met vloerverwarming.
  • U kunt kiezen voor een smallere- of een bredere visgraat, voor een drukker en respectievelijk rustiger uiterlijk.

Nadelen:

  • Het leggen van een visgraat vloer is niet gemakkelijk. Het neemt wat meer tijd in beslag en is vaak beter uit te besteden voor het beste resultaat.
  • Laminaat kan gehorig zijn. Hout heeft veel onderhoud nodig en kan niet tegen vocht.
  • ●       Het is essentieel dat uw ondervloer egaal is zodat de visgraatvloer hier ook strak overheen kan worden gelegd.