De functie van betonstaal

Staal

RVS betonstaal kom je op veel plekken tegen, talloze bouwwerken zijn namelijk gegoten in deze staal. De populariteit van beton komt door de relatief lage prijs, de hardheid van het beton en de duurzaamheid die daarmee gepaard gaat. Wanneer alleen beton niet voldoende is, kan betonwapening een goede oplossing zijn. In het beton wordt dan een wapening aangebracht, waarmee het beton extra stevig wordt. 

betonmatten

De termen rondom beton

Je hoort vaak bij beton meerdere termen: betonijzer, betonstaal of gewapend beton. Ze betekenen vaak net even wat anders. Het basismateriaal is altijd beton, daarbij is er vaak een wapening aangebracht in de vorm van geprefabriceerde korven, staven of matten. Dit wordt ook wel betonstaal genoemd, of betonijzer. De korven, de matten en de netten worden gemaakt door de staven aan elkaar te lassen, binnen deze wapening moet het betonijzer de juiste dikte hebben en voldoen aan de gestelde normen. Het bedrijf betonstaal werkt al sinds de jaren vijftig met beton. Via een gedegen specialisatie weten ze precies wat ze verkopen, en dit zijn altijd kwaliteitsmerken.

Betonwapening en de geschiedenis

Wapening moet de juiste grootte en dikte hebben vanwege de functie. Door de drukkrachten van het beton is het noodzakelijk om de juiste wapening te hebben. De trekkrachten worden daarmee voldoende opgevangen. Voor de juiste richtlijnen zijn er altijd wettelijke eisen opgesteld, waar je aan dient te houden tijdens je bouwwerkzaamheden. Doordat je het beton van deze eisen voorziet, kan je garanderen dat je voldoende stevigheid hebt. Zo wordt ook de duurzaamheid gewaarborgd. Beton wordt al duizenden jaren gebruikt. Zelfs in de tijd van het Romeinse rijk werd er al soortgelijk bouwmateriaal als beton gebruikt. Omdat er toen nog geen wapening was, deden de Romeinen het op een andere manier. Ze maakte complexe betonconstructies, waardoor er wonderlijke bouwwerken ontstonden. Zoals je misschien al leest heeft beton, en vooral de wapening, nogal wat om handen. Als je op zoek bent naar een professionele begeleider, dan kun je terecht op de website. Er kan altijd om advies gevraagd worden en je kunt direct op maat je wapening bestellen.

Betonstaal.nl

Bestellen? Doe dit via de website

Ook kun je online het een en ander aanschaffen. Door je eigen maat in te voeren kun je geknipt en gebogen betonijzer bestellen. De prijzen worden berekend aan de hand van de afmetingen. Ook zijn er standaardlengtes te koop van betonijzer staven, van bijvoorbeeld 6000 mm of 3000 mm. Uiteraard is er rvs-staal, met rvs-wapening.

De wapening wordt uitgewerkt als bouwpakket. Je krijgt een bouwinstructie en montagetekeningen toegestuurd. De bouwpakketten worden geleverd via een genummerde stuklijst, wat overeenkomt met het montageplan, zodat je het direct kan monteren. Er is ook een mogelijkheid om het ontwerp in 3D te ontvangen, door gebruik te maken van softwarepakketten wordt het dan digitaal uitgewerkt. Dit kan om een eenvoudig bouwproject zijn, maar het kan ook om een complex bouwproject gaan. Kortom, voor ieder wat wils. Je kunt het assortiment bekijken, ook kun je de handige rekentools via de website gebruiken.