Basisstappen voor keukenrenovaties

Er zijn maar weinig projecten voor het verbouwen van huizen met meer voordelen – en meer hoofdpijn – dan een grote verbouwing van de keuken. Als u een algemene aannemer inhuurt om een ​​grote klus te klaren die de keuken waarde vergroot, kunnen de kosten gemakkelijk oplopen tot vijf cijfers. Als u de moed hebt om het werk zelf aan te pakken, kan het vele maanden duren voordat de klus is geklaard en moet i misschien een groot deel van die tijd zonder keuken leven. Maar een glimmende nieuwe keuken maakt uw huis leefbaarder en verhoogt de waarde van uw onroerend goed zoals weinig andere verbouwingsprojecten dat kunnen. Een geweldige nieuwe keuken zal het middelpunt van het gezinsleven zijn en kan het middelpunt zijn van sociale bijeenkomsten. Een volledig vernieuwde keuken is zeker een project dat de tijd, het geld en de moeite waard is, en u kunt voorkomen dat u overweldigd wordt als u de stappen die in het proces komen, volledig begrijpt voordat u begint (bron: https://www.inbouw.nl/).

Behoeften en wensen beoordelen

Een groot aantal keukenrenovatie projecten stelt een huiseigenaar uiteindelijk teleur – of schrikt hen af ​​met de kosten – simpelweg omdat ze niet de nodige tijd hebben besteed om te bepalen wat ze wilden en wat ze zich konden veroorloven. Begin met uzelf af te vragen welke hardnekkige problemen u ervaart met uw huidige keuken. Is het een kwestie van te weinig ruimte om effectief te koken? Te weinig ruimte om etenswaren en servies op te bergen? Ontbreekt het u aan eetruimtes? Zijn de apparaten ineffectief of te oud? Of doet de keuken u gewoon huiveren omdat hij zo gedateerd en zo lelijk is?

Stel een prioriteitenlijst op van dingen die u graag in uw nieuwe keuken zou willen hebben, gerangschikt op belangrijkheid. Het is handig om onderscheid te maken tussen de elementen die u absoluut nodig hebt en de elementen die u gewoon wilt. Wilt u bijvoorbeeld een magnetron en oven, overweeg dan om een combimagnetron te nemen. Deze vervult beide behoeftes en scheelt ruimte en geld.

Realiteit Controle verbouwen

Ga in een vroeg stadium van uw planning de confrontatie aan met de tweeledige realiteit van een keukenrenovatie project: de logistiek van het werk zelf en de kosten die ermee gemoeid zijn. Als het werk wordt gedaan door onderaannemers die worden beheerd door een algemene aannemer, zult u een paar weken of misschien zelfs een paar maanden vreemden door uw huis hebben en lawaai en rotzooi maken. Als u van plan bent het werk zelf te doen, zal de uitvaltijd voor de keuken waarschijnlijk veel langer zijn – en heeft u echt de tijd en doe-het-zelf vaardigheden die nodig zijn om dit te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *