Bankhoezen

Bankhoezen koop je om je bank een nieuwe look te geven of als jij je bank extra bescherming wilt bieden, bijvoorbeeld als je nog kleinere kinderen thuis hebt of huisdieren hebt die ook nog wel eens op de bank willen springen. De IKEA nockeby hoes is perfect.

Katoen en baumwolle zijn prima materialen voor bankhoezen die ademen

Ga je op zoek naar bankhoezen, dan dien je wel rekening te houden met een aantal zaken. Belangrijke zaken, want het is wel de bedoeling dat je lang plezier hebt aan de bankhoezen. Zo is het belangrijk dat je echt goede kwaliteit koopt, materiaal dat bijvoorbeeld niet krimpt na een wasbeurt. Denk er ook om dat je bankhoezen koopt van een ademende stof. Katoen en baumwolle bijvoorbeeld zijn prima materialen voor bankhoezen. Er zijn ook bankhoezen van polyester beschikbaar. Polyester heeft echter geen ademende eigenschappen. Zo krijg je een zeer statische en ook zwetende bank. En dat is wel het laatste wat je wilt.

Kijk of de bankhoezen een keurmerk hebben

Let ook op het zogenaamde Oeko-Tex keurmerk. Kies bij voorkeur voor bankhoezen die dit keurmerk hebben. Dan namelijk weet je zeker dat je te maken hebt met bankhoezen die uit eerlijk materiaal bestaan. Materialen die in elk geval geen schade aangericht hebben aan het milieu. Uiteraard zijn de afmetingen uitermate belangrijk. Je kunt uitgaan van de standaard maten als je bankhoezen gaat kopen.

Standaardmaten hanteren of toch liever even nameten?

Heb je een fauteuil, dan kun je uitgaan van 70 bij 110 centimeter, een loveseat is 130 bij 180 centimeter, een tweezits bankstel heeft standaard afmetingen van 180 bij 240 centimeter, een 3-zits is 240 bij 290 centimeter en een vierzitsbank is doorgaans 290 centimeter met een breedte van 310 centimeter. Nameten is echter verstandig. Je zult zien dat je net weer een afwijkende maat bank hebt.