Balkonschermen in allerlei soorten en maten

Je wilt op jouw balkon of dakterras heerlijk genieten van de ondergaande zon met je drankje, zonder dat er mensen mee kunnen kijken op jouw balkon. Door het plaatsen van balkonschermen zorg je voor meer privacy op jouw balkon of dakterras. Maar wat is er allemaal mogelijk en welk type balkonscherm voldoet aan jouw wensen? 

Glazen balkonschermen

Wanneer je op zoek bent naar balkonschermen met een strakke en neutrale uitstraling, kun je kiezen voor een glazen balkonscherm. Deze glazen variant zorgt voor een rustig ogend geheel. Dit balkonscherm dient ten eerste als windscherm. Ook is het voorzien van een totale inklemming, waardoor het zeer sterk is. De zijkanten worden ook nog ondersteund door RVS-glasbeugels, welke zorgen voor nog meer stevigheid. Daarnaast is het glas geblindeerd, waardoor het ook dient als een privacyscherm. Tot slot is het goed om te weten dat er een coating wordt aangebracht op het scherm. Deze coating zorgt ervoor dat vuil geen kans krijgt en dat het scherm gebruiksvriendelijk in onderhoud is.

Glazen balkonscherm met aluminium

Daarnaast zijn er ook balkonschermen met aluminium basisprofielen. Hierbij kun je kiezen uit twee verschillende glazen. Wil je door de schermen heen nog heerlijk van het uitzicht genieten, dan kun je gaan voor helder glas. Wanneer je vooral privacy belangrijk vindt, is gematteerd glas de beste optie. Deze schermen kunnen zowel gebruikt worden voor een balkon als voor op een dakterras. De basisprofielen zijn in iedere standaard RAL-kleur. Daarnaast worden de schermen op maat gemaakt, zodat het altijd past op jouw balkon of dakterras. Ook dit type balkonscherm is gemakkelijk in onderhoud en biedt ook genoeg stevigheid tegen de eventuele wind.

Massief balkonscherm

Ook is er de optie voor een massiever ogend balkonscherm. Hierbij worden onderhoudsvrije volkern platen  van 8 tot 12 mm dikte gebruikt. Deze balkonschermen zijn in diverse kleuren en decors leverbaar. Ook deze schermen worden op maat gemaakt, zodat het altijd past op jouw balkon of dakterras. De bevestigingsmiddelen zijn van roestvrijstaal, waardoor het scherm voor langere tijd mooi blijft. Ook zorgen deze bevestigingsmiddelen ervoor dat dit type balkonscherm eenvoudig te monteren is. De massieve platen zijn een praktische oplossing voor het afschermen van een tuin, balkon of dakterras en hebben een stoere en robuuste uitstraling.

Overkapping 

Genieten van privacy, uit de wind en ook nog eens droog zitten. Het is ook nog mogelijk om de tuin, het balkon of het dakterras af te schermen met balkonschermen en een overkapping. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen uit de wind zit, maar ook nog eens geen last hebt van de regen. Doordat het een sluitend systeem heeft, wordt de warmte vastgehouden onder het scherm; een win-winsituatie dus.

Je wilt functionele schermen, maar je wilt natuurlijk ook dat de balkonschermen passen bij het uiterlijk van de woning. Wanneer je een klassieke woning hebt, wil je daar ook een passend en authentiek balkonscherm bij. En wanneer je een modern appartement hebt, wil je hier natuurlijk een strak balkonscherm bij. Ga daarom op zoek naar een balkonscherm wat niet alleen functioneel is, maar qua uiterlijk ook past bij jouw wensen. Op deze manier kun je er jarenlang van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *