Appartement kopen Groningen doe je het snelst met een aankoopmakelaar

fransen & kroes

Zeker nu, tijdens de coronacrisis, kent de huizenmarkt onzekere tijden. Kopers en verkopers weten niet waar ze aan toe zijn. Inderdaad, ook verkopers hebben geen idee wat ze te wachten staat. De meeste verkopers zijn op zoek naar een ander huis. Soms zal dat een groter huis zijn en in andere gevallen een kleiner huis of een appartement. Ook voor een appartement kopen Groningen is veel belangstelling en daarom is er een lange wachttijd. Een aankoopmakelaar kan van onschatbare waarde zijn. Dit komt omdat deze op de hoogte is van het aanbod van alle woningen én appartementen die in de omgeving te koop zijn. Bij appartementen geldt een andere wet- en regelgeving dan bij de aankoop van huizen. Een aankoopmakelaar weet alles van de wet- en regelgeving die geldt voor appartementencomplexen.

Welke problemen kun je ondervinden bij de aankoop van een appartement

Op dit moment ondervinden we vooral problemen vanwege de crisis die is ontstaan door COVID-19. Veel mensen weten niet waar ze tijdens de corona crisis aan toe zijn en stellen de verkoop van hun huis of appartement uit. Vanwege de corona crisis worden er minder huizen en appartementen gebouwd. De hypotheekrente is op dit moment erg laag, maar toch zijn er mensen die, door de crisis, hun huis moeten verkopen. Die krijgen nu wel de hoofdprijs voor hun woning of appartement. Ook een huis of appartement kopen Groningen is een probleem. Komt er een huis of appartement in de verkoop dan komen daar veel kopers op af en wordt er zeker meer geboden dan de vraagprijs. Een aankoopmakelaar weet tot welke prijs je kunt gaan zonder echt te veel te betalen.

Wat is een VvE en waarom wordt automatisch lid bij de aankoop van een appartement

Als een appartement kopen Groningen eindelijk lukt dan wordt je direct lid van de VvE. Maar waarom en wat is de VvE? VvE staat voor Vereniging van Eigenaren. Een appartementencomplex bestaat uit meerdere woningen en heeft dus meerder eigenaren. Je koopt een deel van het appartementencomplex, jouw appartement, met appartementsrecht. Appartementsrecht betekent dat je recht hebt op het medegebruik van gemeenschappelijke ruimtes, denk hierbij aan de trap, de lift of de kelder. De VvE is verantwoordelijk voor het beheer, het onderhoud en de reparaties van deze gemeenschappelijke ruimtes, maar ook voor het dak, de entree, de gevels en alle technische installaties. Hiervoor betalen alle eigenaren van een appartement in het appartementencomplex samen de kosten. Dat wordt gedaan in de vorm van servicekosten.

Appartement kopen Groningen en onderhoud

Ga je een appartement kopen Groningen let er dan op dat de VvE verantwoordelijk is voor het onderhoud. De VvE bestaat daarom ook uit enkele bewoners van het appartementencomplex en de eigenaren van het appartementencomplex. Samen bepalen ze wat, en wanneer er onderhoud moet worden gedaan of wanneer iets vervangen moet worden. Hiervan moet jaarlijks een begroting worden gemaakt waaruit blijkt wat elke appartementen eigenaar moet betalen aan servicekosten. Zoals je ziet is het niet makkelijk om in te schatten of de VvE gezond is. Dat wil zeggen genoeg geld heeft en voldoende aan onderhoud doet. 

Een aankoopmakelaar van Namaco-Groningen weet precies hoe een en ander in zijn werk gaat en is dan ook van onschatbare waarde tijdens een appartement kopen Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *