Wonen

5 redenen waarom gietvloeren jou het leven een stuk gemakkelijker maken

Gietvloeren zijn vloeren die in vloeibare vorm op je ondervloer gegoten worden. Vervolgens wordt dit materiaal verspreid en egaal verdeeld waarna het uithardt. De gietvloer was voorheen vooral te vinden in gymzalen, ziekenhuizen en parkeergarages, maar nu wordt hij ook steeds vaker gelegd in woningen. Dat komt doordat gietvloeren een aantal voordelen hebben waar jouw dagelijkse leven gemakkelijker van wordt.

  1. Gietvloeren zijn gemakkelijk schoon te houden

Omdat een gietvloer op de ondervloer wordt gegoten is deze naadloos. Ze worden vaak van polyurethaanhars gemaakt. Je maakt een gietvloer gemakkelijk schoon met een stofzuiger of bezem. Eens in de zoveel tijd dweil je de vloer. Als er vloeistof gemorst wordt veeg je dat direct op met een doekje. Een gietvloer heeft dus erg weinig onderhoud nodig en dat scheelt jou werk.

  1. Een gietvloer is dun

De meeste gietvloeren zijn niet meer dan een paar millimeter dik. Het hangt af van de vloer die je kiest, maar over het algemeen is een gietvloer erg dun. Dat betekent dat de dikte van je vloer na het leggen nauwelijks omhoog gaat en dat je dus niet in problemen komt met deuren en drempels. Je hoeft je huidige vloer vaak niet eens te laten verwijderen, want de gietvloer kan daar probleemloos op worden aangebracht.

  1. Een gietvloer gaat erg lang mee

Heb je je gietvloer eenmaal laten leggen, dan kun je ervan uitgaan dat deze zeker 50 jaar lang dienst kan doen. Als je hem goed verzorgt kan dat langer zijn. Voor een langere levensduur neem je contact op met je specialist als je gietvloer sporen van slijtage vertoont. Deze kan er dan een extra toplaag op aanbrengen waardoor je oude vloer er weer als nieuw uitziet.

  1. Een gietvloer is sterk

Gietvloeren beschadigen nauwelijks. Ze zijn erg sterk en kunnen goed tegen een stootje. Sommige gietvloeren zijn elastischer dan andere, dus let hier wel op als je de aankoop doet. Een vakkundig gelegde gietvloer zal alleen slijtage vertonen door gebruik en dat na vele jaren. Een beschermende toplaag zorgt ervoor dat krasjes en deukjes niet veel voorkomen. Je kunt er dus op rekenen dat je gietvloer niet alleen erg lang meegaat, maar dat hij er ook erg lang goed uit blijft zien.

  1. Minder last van allergieën

Een laatste reden waarom gietvloeren jou het leven gemakkelijker maken is omdat huisstofmijt en andere deeltjes waarvoor je allergisch kunt zijn veel minder gemakkelijk de lucht in komen. Ook overlast van vlooien omdat je huisdieren hebt is aanzienlijk lager. De gietvloer is gemakkelijk schoon te houden en is geen aantrekkelijke plek voor diertjes en stofdeeltjes. Is er iemand in je huis die daar last van heeft, of heb je huisdieren, dan is een gietvloer een ideale keuze.

Er zijn vele redenen waarom gietvloeren momenteel één van de populairste vloersoorten zijn van dit moment. En ze zijn te krijgen in uiteenlopende prijsklassen. Heb jij een vloer nodig, dan is de gietvloer dus zeker het overwegen waard.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *